Vorige
Nieuws

Data-gedreven werkplekken voor gelukkige medewerkers en meer productiviteit bij Dura Vermeer

Een bijzondere overeenkomst werd getekend tijdens de Provada in de RAI in Amsterdam. Dura Vermeer Bouw Hengelo, Cad&Company, DWA en Healthy Workers gaan de samenwerking aan voor de gezondste werkplek. De ondertekening werd gedaan door Koert Terhürne, directeur van Dura Vermeer en Boy Lokhoff, directeur van Healthy Workers.

Koert Terhürne, directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Medewerkers zijn het kapitaal binnen onze organisatie. Investering in onze eigen collega’s is daarom erg belangrijk en start bij fysieke en psychologische gezondheid. Als werkgever zorgen we ervoor dat onze medewerkers over de juiste middelen beschikken om hun werk te kunnen doen. De werkplek is daar een groot onderdeel van. Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met Healthy Workers, een partij die het welzijn van onze werknemers meetbaar kan maken.”

Data-gedreven werkplekken

Data-gedreven werkplekken met slimme sensoren zorgen er, in combinatie met input van medewerkers via een app, voor dat de werkomgeving geoptimaliseerd wordt. Omgevingsfactoren zoals licht en geluid, afgestemd op de behoefte van de medewerkers, hebben bewezen positieve invloed op en factoren als stress en vermoeidheid, waardoor welzijn en productiviteit verbeteren.

Boy Lokhoff, eigenaar Healthy Workers: “Wij zijn ontzettend blij met deze strategische samenwerking. We kijken ernaar uit om samen met Dura Vermeer de vitaliteit van hun werknemers te verbeteren - een doel waar zij ook veel waarde aan hechten.”

Gezond, veilig en duurzaam

De samenwerking start in het eigen kantoor van Dura Vermeer Bouw Hengelo. Enerzijds worden middels sensoren verschillende factoren als lucht(vochtigheid), CO2, geluid, temperatuur en aanwezigheid continu gemeten. Daarnaast wordt de stand van zaken bij medewerkers middels een questionnaire gecheckt. Een combinatie van deze databronnen maakt data-gedreven verbeteringen in het welzijn van de medewerkers mogelijk. Deze data wordt doorlopend opgehaald, waardoor inzichtelijk wordt of de implementatie succesvol is. Privacy is een belangrijk aspect, daarom wordt alle gemeten data geanonimiseerd.

Data voor efficiëntie en personalisatie in de toekomst

De data van deze trends is niet alleen in te zetten voor het werknemerswelzijn van Dura Vermeer, maar heeft ook een grote strategische waarde voor de eindgebruikers van de bouwende ontwikkelaar. Koert Terhürne: “We richten ons in alle mogelijke aspecten van de organisatie op digitalisering, omdat dit van toegevoegde waarde is op zowel de efficiëntie in het bouwproces als de wensen van onze eindgebruikers. De verzamelde data wordt ingezet in het ontwerpproces van gebouwen, wat zorgt voor Smart & Healthy buildings.”

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.