Vorige
Blog

'De enorme drive die dit bedrijf heeft, spreekt mij aan'

Calculator Wesley Roodenburg zet zijn tanden graag in complexe opgaven. Hij had al vroeg door dat digitalisering in de bouwsector een grote rol zou opeisen. Met name het werken met Bouwwerk Informatie Modellen (BIM) trok zijn aandacht. Het was één van de redenen om te komen solliciteren bij Dura Vermeer dat zich profileert als de koploper in digitaal bouwen.

Wesley komt drie jaar geleden bij Dura Vermeer binnen op een moment dat het bedrijf de digitale werkmethodiek tot topprioriteit één benoemd en daarop ook volop investeert. Als calculator draagt hij zijn steentje bij aan de ontwikkelingen in BIM in relatie tot bouwkosten. “Wat mij opvalt is de enorme drive binnen deze organisatie om prestaties te optimaliseren. Dat houdt het werk voor mij uitdagend en interessant.”

Wesley voelt zich thuis in de open bedrijfscultuur en de waarden en normen die het familiebedrijf Dura Vermeer heeft. “Groot ja, maar wel een platte organisatiestructuur, laagdrempelig en met collega’s die van hoog tot laag aanspreekbaar zijn. Samenwerken staat hoog in het vaandel. In de werkmaatschappij waar ik werkzaam ben zijn we horizontaal georganiseerd en werken we met tot op zekere hoogte zelfsturende teams. Door zo projecten te organiseren, spreek je als bedrijf vertrouwen uit in je medewerkers. Je geeft ze autonomie en verantwoordelijkheid.”

Eén van de voordelen van een groot bedrijf, vindt Wesley, dat er ruimte wordt gemaakt voor ontwikkeling en innovatie. Zo heeft hij met een enthousiaste club van collega’s meegewerkt aan de ontwikkeling van een smart home concept. Wesley: “Dat het project stop is gezet, was voor mij persoonlijk zeer teleurstellend. Je wilt immers winnen. Maar dat is ook Dura Vermeer, een familiebedrijf dat niet bang is om zakelijke beslissingen te nemen. Dat respecteer ik.”

“Ik ben in ieder geval blij dat ik de kans heb gekregen. Want gedurende dit project heb ik mijn persoonlijke leerdoelen ten volle kunnen ontwikkelen en veel kennis, nieuwe inzichten en ervaringen opgedaan. In die zin was het zeker een persoonlijk succes. Ongetwijfeld komt er wel weer iets nieuws op mijn pad, want Dura Vermeer steekt haar ambities niet onder stoelen of banken. De kansen om zowel persoonlijk als in je werk te groeien zijn er zeker bij Dura Vermeer, maar het begint bij jezelf.”

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.