Vorige
Nieuws

De Lienebrug is geplaatst

De langste prefab voorgespannen liggers ter wereld voor de nieuwe brug in de haven van Wanssum zijn geplaatst. Op 11 en 12 juni is de Lienebrug ingehesen.

ONTWIKKELING RONDWEG

De brug maakt deel uit van de ontwikkeling van de nieuwe rondweg, één van de deelprojecten van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. De huidige provinciale weg, de N270, loopt nu nog dwars door het centrum van Wanssum. Met de aanleg van de nieuwe rondweg wordt het doorgaande verkeer om de kern van Wanssum geleid en ontstaan er kansen voor de ontwikkeling van het centrum en de jachthaven. In december 2018 ging het westelijke deel van de nieuwe rondweg open voor verkeer, in september 2019 volgde het oostelijke deel. Er miste nog één ding: een brug over de industriehaven van Wanssum. Die brug is nu geplaatst, een mijlpaal.

EEN INDRUKWEKKENDE OPERATIE

De voorgespannen liggers zijn met een lengte van 69 meter de langste die ooit zijn geproduceerd. De acht liggers zijn geproduceerd door Haitsma Beton uit Friesland. Door de omvang van de liggers en het gewicht (256 ton per ligger) konden de liggers onmogelijk over de weg vervoerd worden. Daarom zijn ze over het water vanuit Kootstertille naar de haven van Wanssum getransporteerd. De liggers zijn vanaf het water ingehesen en gemonteerd met twee drijvende bokken (kranen).

Bekijk in onderstaande video het hele traject van productie tot montage.

GEBIEDSONTWIKKELING OOIJEN-WANSSUM

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is een integraal project van de Provincie Limburg, Ministerie van Infrastructuur & Milieu, Rijkswaterstaat, Gemeente Venray, Gemeente Horst aan de Maas en Waterschap Limburg. De uitvoering is in handen van Mooder Maas, een bouwcombinatie van Dura Vermeer en Ploegam. Van Broekhuizen tot Geijsteren worden diverse maatregelen genomen om de waterveiligheid te verbeteren. Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum combineert de veiligheidsdoelstelling met de ontwikkeling van 340 hectare nieuwe natuur én het scheppen van uitbreidingsmogelijkheden voor bedrijven. Ook de leefbaarheid van het gebied gaat er de komende jaren op vooruit.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.