Vorige
Nieuws

De week van het bouwbord bij Dura Vermeer

Afgelopen week was voor Dura Vermeer een feestelijke week omdat op drie projecten de eerste stappen richting de uitvoering gezet zijn. Op de projecten Realisatie centrumplan Donderberg, Snelle fietsroute Maastricht en Herinrichting Centrumplan Beek onthulden wethouders de bouwborden.

REALISATIE CENTRUMPLAN DONDERBERG

Het hart van de wijk Donderberg in Roermond krijgt een grondige opknapbeurt. Dura Vermeer Infra Regio Oost legt nieuwe, veilige wegen aan en door de toepassing van hoogwaardige materialen zoals zitelementen wordt het centrumgebied een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Wethouder Fick-Moussaoui onthulde op 26 februari het bouwbord: ‘Donderberg krijgt niet alleen de mooie uitstraling die het verdient, maar wordt ook een echte sociale ontmoetingsplek die uitnodigend is voor inwoners’. Het project start in mei en wordt in november 2018 opgeleverd.

SNELLE FIETSROUTE SITTARD-MAASTRICHT

Gedeputeerde Geurts van Provincie Limburg, wethouder Hodzelmans van gemeente Beek, wethouder Houben van gemeente Meerssen en wethouder Aarts van gemeente Maastricht onthulden op 27 februari het bouwbord van het project ‘Snelle fietsroute Sittard-Maastricht’. Maastricht Bereikbaar wil bewoners aanmoedigen uit de auto te stappen en de fiets te nemen voor hun woon-werkverkeer.

Vanaf juni 2018 kan men op een snelle, comfortabele manier de snelfietsroute gebruiken. Dura Vermeer Infra Regio Oost verbreedt de fietspaden, past gevaarlijke, vertragende kruisingen aan én realiseert een stalen fietsbrug in Beek met een overspanning van 50 meter.

HERINRICHTING CENTRUMPLAN BEEK

Op zondag 4 maart onthulde wethouder Schoenmakers uit Beek het bouwbord met daarop het toekomstplan van het centrum van Beek. De gemeente Beek wil het centrum naar een hoogwaardig kwaliteitsniveau tillen. Zowel boven- als ondergronds voert Dura Vermeer Infra Regio Oost daarvoor werkzaamheden uit.

Het bestaande rioolstelsel wordt vervangen door een gescheiden stelsel voor regen- en vuilwater. Bovengronds worden alle verhardingen en het groen opnieuw aangelegd. Hiervoor worden hoogwaardige producten toegepast, zoals natuursteen en gebakken bestratingsmiddelen. De herinrichting levert niet alleen een hoogwaardig ingericht stadshart op, maar lost ook het probleem rondom de parkeergelegenheid op.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.