Vorige
Nieuws

Definitieve situatie op de A6 richting Lelystad in gebruik genomen

Parkway6 (combinatie Dura Vermeer - Besix) heeft van 9 tot 12 november een zeer succesvol omzetweekend gehad op de A6 bij Almere. Van vrijdagavond tot maandagochtend was de A6 richting Lelystad vanaf de Hoge Vaart tot Almere Buiten-Oost afgesloten. Met ongeveer 250 man is het hele weekend keihard gewerkt om maandagochtend de definitieve situatie in gebruik te nemen. Dit gedeelte van het werk is door de versnelling een jaar eerder opengesteld dan gepland. Hiermee is ook de eerste mijlpaal van de versnelling behaald.

​​​De werkzaamheden bestonden uit asfalteringswerkzaamheden, kabels en leidingen aanbrengen en lichtmasten plaatsen. Naast de 250 medewerkers waren er 100 voertuigen aan het werk en is er 6700 ton asfalt gedraaid. Er is 4 km aan kabels en leidingen aangebracht, 40 lichtmasten verwijderd, 12 nieuwe lichtmasten geplaatst, 20 armaturen aangebracht en op 4 locaties zijn lussen geslepen. Op maandagochtend was de A6 om 05:35 uur weer beschikbaar voor al het verkeer.

GEWIJZIGDE VERKEERSSITUATIE VANAF 12 NOVEMBER OP DE A6 RICHTING LELYSTAD

Op 12 november is de definitieve situatie op de A6 richting Lelystad, tussen de Hoge Vaart en Almere Buiten-Oost, in gebruik genomen. Het verkeer kan tussen toerit 5 (Almere Stad) en afrit 6 (Almere Buiten-West) wisselen van hoofd- en parallelrijbaan. Na Almere Buiten-West is het niet meer mogelijk om van de hoofdrijbaan af te gaan. Verkeer met bestemming Almere, Utrecht of Hilversum moet tussen toerit 5 en afrit 6 de parallelrijbaan kiezen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.