Vorige
Nieuws

Derde Singelparkbrug ingehesen

Op 10 mei heeft Dura Vermeer de derde brug van het Leidse Singelpark ingehesen. De nabij de Blekerspoort gelegen Wisenniabrug werd onder veel positieve belangstelling geplaatst.

De Wisenniabrug is de langste vaste brug van het Singelpark. De voor alle Singelparkbruggen typerende glanzende bollen lopen als drie bogen door de bijzondere stijlen van de brug heen.

Voor het inhijsen van de brug was het noodzakelijk om één van de belangrijkste ontsluitingswegen van Leiden af te sluiten. Om de overlast voor het verkeer te minimaliseren is de brug op zondag in te hijsen. Hierbij is ook rekening gehouden met de werkzaamheden aan de centrumroute van Leiden.

De Singelparkbruggen zijn straks een natuurlijk onderdeel van het park en sluiten in materiaalgebruik aan op hun omgeving en zijn duurzaam in beheer en uitstraling. Herkenbare elementen als spiegelende roestvaststalen bollen, de toepassing van cortenstaal en typisch Leidse straatstenen, komen terug in het ontwerp van alle bruggen.

Het Singelpark is een aaneenschakeling van parken en groene plekken. De Singelparkbruggen hebben een belangrijke rol om deze verschillende onderdelen te verbinden. Dura Vermeer gaat zes voetgangersbruggen plaatsen in de oude binnenstad. Via de Bouwapp kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de realisatie van de Singelparkbruggen.

Foto's: BuroJP

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.