Vorige
Nieuws

Digitaal bezoek aan de modelwoning

Dura Vermeer Bouw Heyma verduurzaamt voor woningcorporatie Rijswijk Wonen 78 woningen in de Ministerbuurt. De 78 woningen krijgen onder andere nieuwe kozijnen met HR++-glas, worden extra geïsoleerd en krijgen een nieuw systeem voor mechanische ventilatie.

Maar hoe organiseer je op een goede manier de participatie van bewoners in deze tijden van 1,5 meter afstand? Iedereen tegelijk uitnodigen in een modelwoning kan niet meer.

360-graden rondleiding

Wij hebben daarom aan HELLO Buurman gevraagd om een bewoners-app te maken, waarin het mogelijk is alle toekomstige wijzigingen te zien, op de eigen telefoon. HELLO Buurman heeft daarvoor 360-graden opnames gemaakt in een leegstaande woning en daarin alle aanpassingen verwerkt die uitgevoerd worden.

Bewoners kunnen vanuit hun eigen woning in 360 graden zien welke aanpassingen gedaan worden en hoe dat eruit komt te zien. Daarnaast hebben wij in augustus een aantal kleine bijeenkomsten georganiseerd voor bewoners uit de wijk, waarin zij uitgelegd kregen wat staat te gebeuren en werden geholpen bij installatie van onze app.

Het resultaat: de app is intussen al meer dan 100 keer gedownload vanuit de Google Play Store en de Apple App Store. Vanuit onze eigen organisatie en van Rijswijk Wonen krijgen wij zeer enthousiaste reacties. Maar wat het belangrijkst is: van de bewoners zelf.

Wilt u ook zien hoe het eindresultaat van de app is geworden? Download dan de app “Ministerbuurt”.

Screenshot uit de app

ruimtes waar aanpassingen aan de woning worden gedaan

Screenshot uit de app

aanpassingen aan de zolderverdieping

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.