Vorige
Nieuws

Digitaal startsein voor werkzaamheden project Hovasz

Op vrijdag 26 juni gaven de bestuurders van de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn, Vervoerregio Amsterdam en provincie Noord-Holland het startsein voor de werkzaamheden van het project Hoogwaardige Openbaar Vervoersverbinding Aalsmeer Schiphol-Zuid (HOVASZ). Vanwege de coronamaatregelen gebeurde dit digitaal met een video.

De werkzaamheden starten zaterdagochtend 4 juli bij de rotonde Zwarteweg. De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van een nieuwe, vrijliggende busbaan tussen Haarlemmermeer en Uithoorn en loopt dwars door Aalsmeer over de Burgemeester Kasteleinweg. Op het traject komen zes rotondes. Het huidige kruispunt van de Burgemeester Kasteleinweg en de Zwarteweg in Aalsmeer is de eerste kruising, die wordt omgebouwd tot een rotonde. Naar verwachting wordt de rotonde eind juli al in gebruik genomen. Het hele project HOVASZ zal eind 2021 klaar zijn.

BETREKKEN OMGEVING

Inwoners van Aalsmeer kunnen meedoen aan een ontwerpwedstrijd voor de rotonde Zwarteweg. Zij kunnen een idee indienen voor de invulling van het middenstuk van deze rotonde. Het is de bedoeling dat het middenstuk van de rotonde een Aalsmeerse inrichting en uitstraling krijgt die past bij het bloemenimago van Aalsmeer. Voor het ontwerpidee is 25.000 euro beschikbaar. Het idee dat aangelegd wordt, moet een karakteristieke Aalsmeerse uitstraling hebben én gemakkelijk zijn in het onderhoud.

HOVASZ

De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan wordt de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.

Bekijk de starthandeling hier terug:

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.