Vorige
Nieuws

Digitale ondertekening Park van Rodenburg

Wethouder Financiën, Energietransitie en Handhavingsbeleid Jeffrey Keus van de gemeente Rijswijk en Statutair Directeur David Snelleman van Dura Vermeer Bouw Zuid West hebben op donderdag 25 juni 2020 de koopovereenkomst getekend voor de realisatie van project Park van Rodenburg in RijswijkBuiten.

De feestelijke handeling bestond uit een digitale ondertekening en een digitaal toostmoment om in deze tijd in een klein comité stil te staan bij deze mooie ontwikkeling. Wethouder Keus: ‘Park van Rodenburg bestaat uit karaktervolle woningen, met duurzaamheid en energieneutraliteit als kenmerk. Standaard uitgerust met een klimaatsysteem en zonnepanelen. Het project is gelegen in een groene en waterrijke buurt aan de rand van het Wilhelminapark. Met Park van Rodenburg bouwen we door aan de realisatie van deelgebied Parkrijk in Rijswijk Buiten, een van de duurzaamste wijken van Nederland. Daar ben ik enorm trots op’.

PARK VAN RODENBURG

In de Park van Rodenburg worden in totaal 77 karaktervolle eengezinswoningen ontwikkeld aan een prachtige laan, in een intieme straat of direct aan het water. De woningen bestaan uit verschillende woningtypen met woonoppervlaktes van 111 m2 tot maar liefst 145 m2. Het plan is ontwikkeld door de gemeente Rijswijk en Dura Vermeer Bouw Zuid West.

De energieneutrale woningen kenmerken zich door de fraaie afwerking met architectuur die knipoogt naar het vakmanschap van vroeger, met het comfort van nu. Met oog op een duurzame toekomst zijn de woningen voorzien van een energiebesparend warmtepomp-systeem met zonnepanelen. Het duurzame energiesysteem, welke kopers in de basis kunnen huren en optioneel ook kunnen kopen, zorgt voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik.

RIJSWIJKBUITEN, EEN MODERNE DUURZAME WOONWIJK VOOR DE 21E EEUW

Met de ontwikkeling van de nieuwe duurzame woonwijk, gelegen tussen het centrum van Rijswijk en Delft, is het voorheen zo kenmerkende glastuinbouwgebied Sion en deels ’t Haantje getransformeerd tot een nieuw Stadsdeel van Rijswijk. In 2013 werd de eerste paal geslagen en is gestart met de ontwikkeling van de wijk. Verdeeld over de deelgebieden Sion, Parkrijk en Pasgeld worden tot 2026 ruim 3500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd. Alle woningen worden, in lijn met de in toekomst geldende duurzaamheidsnormen, zonder gasaansluiting, gebouwd en hebben een hoge energieprestatie. Ook het openbaar gebied is ingericht op de toekomst met een robuust water- en poldersysteem, diversiteit in groen, aandacht voor natuurlijke materialen en aandacht voor waterdoorlatendheid.

Kortom we bouwen in Rijswijk aan een moderne en duurzame woonwijk voor de 21e eeuw!

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.