Vorige
Nieuws

Drone van Falcker inspecteert zelfstandig een terminal in haven van Rotterdam

Falcker heeft in Rotterdam een bijzondere test dronevlucht gemaakt. De drone heeft een terminal bij de Maasvlakte Olie Terminal zelfstandig geïnspecteerd. Eerder zijn op dezelfde plek ook inspecties gedaan, maar toen met piloot. Een inspectie zonder piloot is goedkoper en efficiënter dan wanneer iemand het vliegtuigje bestuurt.

In de computer wordt aangegeven waar de drone wel of niet mag vliegen, wat zijn vluchtplan wordt en wat hij moet inspecteren. Denk aan corrosie, lekkages en waterproblemen. Terwijl de drone vliegt, maakt het een 3D-model van de tank en kunnen problemen worden ontdekt.

ZEER HOGE UITZONDERING

Vliegen met drones in industriële gebieden gaat niet zonder de nodige toestemming. “Bij zeer hoge uitzondering hebben we een eenmalige vrijstelling gekregen voor deze proef', vertelt Duco Boer van Falcker. 'Een olieterminal zoals op de Maasvlakte leent zich bij uitstek voor een proef, omdat er weinig mensen in het gebied werken en alles met veiligheidsregels is omgeven.'

Falcker richt zich op het inwinnen en analyseren van data en de ontwikkeling van software ten behoeve van asset condition monitoring. Dura Vermeer en Falcker zijn eind 2018 een partnerschap aangegaan waarbij Dura Vermeer deels eigenaar is geworden van het bedrijf.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.