Vorige
Nieuws

Dubbel duurzaam asfalteren

Dura Vermeer voert geregeld asfaltwerkzaamheden uit op Rotterdam The Hague Airport. Op 15 juni hebben wij bij de aanleg van een verbindingsweg tussen de nieuwe brandweerkazerne en taxibaan November zowel Roof2Road bitumen als Bitumen FreshAir toegepast. Niet eerder werden deze twee duurzame asfaltinnovaties op eenzelfde locatie aangebracht.

VAN DAK NAAR WEG

Roof2Road verbetert de kwaliteit van het asfalt met de hoogwaardige eigenschappen van het gemodificeerde bitumen van dakbedekking. Door gebruik van dit bitumen worden waardevolle grondstoffen behouden door ze opnieuw in te zetten in plaats van te verbranden. Door toevoeging van tweeënhalf procent Roof2Road-bitumen kan duurzamer asfalt geproduceerd worden. Ook gaat de kwaliteit van het asfalt omhoog, terwijl de kosten gelijk blijven.

BETERE LUCHTKWALITEIT

Vorig jaar heeft Dura Vermeer, samen met partner Shell, Bitumen FreshAir voor het eerst getest op Rotterdam The Hague Airport. Bitumen FreshAir is een additief in het bitumen die de emissies en fijnstof van het asfalt vermindert met gemiddeld 40%. Toevoeging van dit component zorgt ervoor dat de lokale luchtkwaliteit minder wordt belast dan bij gebruik van conventionele bitumen. Dit is niet alleen gunstig voor de omgeving, maar ook fijn voor de mensen die ermee werken.

STRATEGIE

Het gebruik van Roof2Road en Bitumen FreshAir sluit uitstekend aan bij de duurzaamheidsambities van Dura Vermeer “Hergebruik? Zo vaak mogelijk” en “Groener & gezonder”.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.