Vorige
Nieuws

Dupont en Dura Vermeer tekenen voor nieuwbouw op Leiden Bio Science Park

DuPont

Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt het nieuwe pand van DuPont Industrial Biosciences op het Bio Science Park in Leiden. Het pand, waarvan de bouw eind 2018 begint, beslaat ca 7.250 m2. De oplevering staat gepland voor januari 2020. Dura Vermeer is zowel risicodragend ontwikkelaar als bouwer van het duurzame BREEAM Excellent pand.

Ervaring met moderne laboratoria

In het nieuwe pand van DuPont zullen verschillende functies worden ondergebracht, waaronder een onderzoekslaboratorium. Dura Vermeer heeft veel ervaring met het ontwikkelen en bouwen van laboratoria. Eerder leverde het bedrijf het Genmab Research Center in Utrecht op, een van de eerste BREEAM Excellent laboratoria van Nederland, en DIFFER in Eindhoven, dat volledig samen met de gebruikers is ontwikkeld. Beide gebouwen kenmerken zich door hoge duurzaamheidsambities, specifieke laboratoria-eisen en geavanceerde ruimten met eigen eisen qua installatieniveau. Deze expertise is een van de redenen dat DuPont kiest voor Dura Vermeer.

Passend ontwerp

Het ontwerp van Ector Hoogstad Architecten past volledig bij de eisen en wensen van DuPont. Uiteraard voldoet het pand ook aan de technische eisen voor de ML2-laboratoria, die vragen om een hoogwaardige bouwkundige en installatietechnische afwerking. Hans de Nobel, Managing Director bij DuPont Industrial Biosciences: “Dura Vermeer begrijpt waar we naar op zoek zijn. Het gebouw vereist specifieke functionaliteiten maar moet ook passen bij onze ontwikkelambities en het innovatieve karakter van ons werkgebied. Onze mensen moeten zich hier optimaal kunnen ontplooien. We kijken ernaar uit om dit gebouw in gebruik te kunnen nemen.”

Inspirerende en flexibele werkomgeving

Het ontwerp staat in dienst van de medewerkers, zegt projectontwikkelaar Roy van Lieshout van Dura Vermeer: “Het gaat er uiteindelijk om de juiste, inspirerende en flexibele werkomgeving te creëren. We zijn er trots op dat we DuPont aan onze klantenlijst mogen toevoegen.”

DuPont Industrial Biosciences:

Het nog te bouwen pand wordt de thuisbasis van het Europese hoofdkantoor van DuPont Industrial Biosciences. Deze business van DuPont heeft een lange geschiedenis in het toepassen van biotechnologie om de behoeften van de consument op te lossen in bijvoorbeeld huishoudelijke en persoonlijke verzorging, voedingsmiddelen, diervoeding en graanverwerking.

In het pand in Leiden wordt onder meer het wereldwijde expertisecentrum voor eiwittechnologie voor industriële toepassingen ondergebracht.

Binnenkant DuPont
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.