Vorige
Nieuws

Dura Vermeer acquireert technisch dienstverlener Nexton

Dura Vermeer acquireert technisch dienstverlener Nexton ter versterking van haar Divisie Techniek. Nexton is de derde strategische acquisitie.

Nexton (circa 240 medewerkers) bestaat uit een groep van zelfstandige bedrijven die zich richten op advies, ontwerp, productontwikkeling, uitvoering en onderhoud van (gebouw gebonden) installaties. Nexton voegt als geïntegreerd technisch dienstverlener waarde toe op het gebied van smart buildings, energietransitie, circulariteit, duurzaamheid en as-a-service concepten. Daarnaast beschikt Nexton over ventures waarmee het bedrijf toegang heeft tot een netwerk van technologiepartijen met een breed scala aan innovatieve en slimme oplossingen.

Dura Vermeer ziet het belang van installatietechniek als integraal onderdeel van bouw- en infraprojecten toenemen. Technologie is van doorslaggevend belang om invulling te geven aan de klantvraag. Dura Vermeer geeft met deze acquisitie invulling aan de strategische groeiambities van de Divisie Techniek.

Wouter Blom, directeur Divisie Techniek: ‘Dura Vermeer en Nexton hebben een uitstekende strategische fit. De focusgebieden van Nexton sluiten naadloos aan bij onze strategie en vernieuwingsambities.’

CEO van Nexton, Eugene Soffers, is verheugd over de strategische samenwerkingsmogelijkheden. ‘Nexton als onderdeel van Dura Vermeer betekent meer slagkracht, innovatiekracht en kansen om onze activiteiten uit te bouwen’. Voor klanten met installatietechnische vraagstukken levert deze samenwerking grote voordelen op.’ Daarnaast biedt de samenwerking mooie kansen en doorgroei mogelijkheden voor de medewerkers van Nexton.’

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.