Vorige
Nieuws

Dura Vermeer bouwt eigen ontwerporganisatie verder uit door samenvoeging van ontwerpdisciplines

Bouwconcern Dura Vermeer gaat de ontwerpexpertise van dochteronderneming Advin integreren met die van haar divisie Infra. Hierdoor ontstaat binnen de divisie Infra een nieuwe centrale, integrale ontwerporganisatie van circa 70 medewerkers. In het nieuwe ontwerpbureau komt de infrastructuurexpertise van advies- en ingenieursbureau Advin samen met de civiele ontwerpexpertise van de divisie Infra.

Aanleiding voor de samenvoeging is dat de complexiteit van infraprojecten sterk is toegenomen en steeds meer projecten op de markt komen als een Design & Construct-contract. Projecten bestaan uit steeds meer verschillende disciplines, de ontwerp- en uitvoeringstijd wordt steeds korter en het aantal stakeholders en hun invloed op het ontwerp en projecten neemt toe. Klanten hebben andere duurzaamheidsvraagstukken en digitalisering (onder meer BIM) verandert processen en maakt nieuwe, betere oplossingen mogelijk.

EIGEN ONTWERPBUREAU VOOR DURA VERMEER

Door het samengaan heeft Dura Vermeer een “solide basis” gecreëerd om het nieuwe ontwerpbureau gericht uit te kunnen bouwen en de ontwerpkennis nog verder te ontwikkelen. Dit stelt Dura Vermeer in staat om hoogwaardige, onderscheidende en integrale oplossingen aan klanten te bieden en een goede invulling te kunnen geven aan de vragen in de markt. Met een eigen ontwerpbureau neemt de divisie Infra zelf de regie over de kwaliteit van ontwerpoplossingen en voorbereidingsprocessen.

Tegelijk met de overgang van de infrastructuurexpertise naar de divisie Infra heeft Dura Vermeer de afdelingen Werktuigbouwkunde en Bouwkunde van Advin verkocht aan Ingenieursbureau Vicoma. Advies- en ingenieursbureau Iv-Groep heeft het voornemen om de overige expertise-onderdelen van Advin, te weten verkeerskunde, infra-installaties, ruimtelijke meettechnieken en regionale infrastructuur, over te nemen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.