Vorige
Nieuws

Dura Vermeer Divisie Techniek neemt strategisch belang in Van Vuuren Elektrotechniek

Bouwconcern Dura Vermeer en Van Vuuren Elektrotechniek gaan een strategische samenwerking aan om invulling te geven aan de gezamenlijke groeiambities in de techniekmarkt van aanleg, beheer en onderhoud. Beide bedrijven hebben dit gisteren bekend gemaakt. Dit partnerschap wordt concreet vormgegeven door een strategisch belang van Dura Vermeer in Van Vuuren Elektrotechniek.

Door een belang in Van Vuuren Elektrotechniek te nemen versterkt Dura Vermeer zich met een partner die gespecialiseerd is op het gebied van Infratechniek, Elektrotechniek en Beveiligingstechniek. Anderzijds haalt Van Vuuren Elektrotechniek met Dura Vermeer een financieel sterke partij in huis die de onderneming verder kan laten groeien en de mogelijkheid biedt om toe te treden tot nieuwe afzetkanalen en markten. Tevens creëert de samenwerking de mogelijkheid om te versnellen in ontwikkelingen als duurzaamheid, circulariteit en biobased toepassingen. 

Van Vuuren Elektrotechniek

Van Vuuren Elektrotechniek en Dura Vermeer hebben elkaar gevonden vanuit een familiecultuur, gezamenlijke lange termijn focus, minimale overlap van elkaars activiteiten en bewezen partnerschap in projecten. Harold van Vuuren, DGA van Van Vuuren Elektrotechniek: 'We zien Dura Vermeer als een strategische investeerder die ons verder kan helpen om te groeien en die bewust middels een belang participeert, zodat wij ons karakter als familiebedrijf kunnen behouden.' 

Van Vuuren Elektrotechniek is sinds 1925 een familiebedrijf en heeft een lange staat van dienst op elektrotechnisch gebied in Noord- en Zuid-Holland. Met name de laatste decennia heeft de onderneming zich krachtig ontwikkeld en is er naast de bestaande afdelingen Infratechniek en Elektrotechniek, een nieuwe afdeling bijgekomen op het gebied van Beveiligingstechniek.

Dura Vermeer

Theo Winter, lid Raad van Bestuur Dura Vermeer: ‘Met Van Vuuren Elektrotechniek hebben we een partner die een bijdrage levert aan de uitbouw van onze nieuwe divisie Techniek. Op operationeel niveau vertegenwoordigd zijn op de aanleg, beheer- en onderhoudsmarkt is voor ons cruciaal om invulling te geven aan onze strategische groei ambities.’

Zelfstandigheid

Van Vuuren Elektrotechniek behoudt haar zelfstandige positie ten opzichte van Dura Vermeer, met behoud van naam en uitstraling, een ongewijzigde bedrijfsvoering en ondernemend vermogen. De samenwerking met Dura Vermeer biedt de mogelijkheid om krachten te bundelen wanneer dat nodig is.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.