Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en Besix bereiken diepste punt Garenmarkt in Leiden

De afgelopen periode stond de bouwkuip van parkeergarage Garenmarkt vol water en is het zand uit de bouwkuip verwijderd en de onderwaterbetonvloer gestort. Werkzaamheden waar je als voorbijganger weinig van ziet. Nu is de bouwkuip leeggepompt. Het diepste punt is bereikt: een bijzondere mijlpaal in het bouwproces.

EEN KNAP STAALTJE MEESTERWERK

De Leidse wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen) bracht een bezoek aan het project en daalde af in de bouwkuip. Spijker: ‘Ik vond het heel indrukwekkend om op 18 meter diepte in de bouwkuip te staan en de complexiteit en grootte van deze parkeergarage te ervaren. Het is echt een knap staaltje meesterwerk!’.

OPBOUW VERDIEPINGEN

Nu de bouwkuip leeg is, kan de constructievloer van de -5 worden gemaakt. Als deze vloer is aangebracht, start de opbouw van de verdiepingen van de garage. Met behulp van de torenkraan worden geprefabriceerde onderdelen geplaatst en wordt er per verdieping omhoog gewerkt.

IN- EN UITRIT

Tegelijkertijd wordt er ook in de Korevaarstraat aan de in- en uitrit gewerkt. De afgelopen periode is het dak van de toekomstige in- en uitrit gestort en is de grond eronder ontgraven. Nu de bouwkuip leeg is, kan de verbinding met de in- en uitrit gemaakt worden.

De werkzaamheden van Dura Vermeer en Besix verlopen volgens planning, met een oplevering in maart 2020.

Fotografie: Bureau JP

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.