Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en Croonwolter&dros gestart met vernieuwbouw A-toren UMCG

GRONINGEN – Op 10 februari hebben Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Dura Vermeer en Croonwolter&dros het symbolisch startsein gegeven voor de modernisering van het beddenhuis in de A-toren. Tot 2024 wordt er gewerkt aan de polikliniek KNO en de afdeling intensive care voor volwassenen. De nieuwe verpleegafdeling chirurgie wordt als extra verdieping toegevoegd.

Jan Olthof Directeur bouw van het UMCG: “De komende 15 jaar gaan we bouwen, verbouwen en innoveren om het UMCG toekomstbestendig te maken. De vernieuwbouw van de A-toren is een van de projecten. De modernisering is nodig om de kwaliteit van onze kerntaken te kunnen blijven bieden. Zo kunnen we voldoen aan de toekomstige behoeften van patiënten en creëren we een moderne en fijne werkomgeving voor zorg- en onderzoekprofessionals en een prachtige plek om te studeren.”

Creatieve handeling als startsein van de werkzaamheden (foto: Digna ten Napel)

Jan Olthof, Mark van Wordragen en Koert Terhürne (foto: Digna ten Napel)

Samen aan de slag

Dura Vermeer en Croonwolter&dros zetten zich samen in voor de vernieuwbouw van de A-toren. De samenwerking betreft ongeveer 6.300 vierkante meter vernieuwbouw en 1.800 vierkante meter nieuwbouw. Koert Terhürne, directievoorzitter bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Het doet ons goed dat we ons mogen inzetten voor de vernieuwing van het UMCG. Hiermee dragen we rechtstreeks bij aan een moderne zorgomgeving voor zorgbehoevenden uit de regio, zorgverleners én studenten. Een plek waar Groningen oprecht trots op kan zijn.”

Mark van Wordragen, directeur Croonwolter&dros: “Onze technisch specialisten in Groningen dragen al vele jaren met plezier bij aan het moderniseringsprogramma van het UMCG. Wij zijn trots dat wij samen met UMCG en Dura Vermeer dit project ontwerpen en realiseren zodat we kunnen voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van patiënten én medewerkers. Op die manier dragen wij bij aan het beter, efficiënter en duurzamer maken van de gezondheidszorg in de noordelijke regio.”

UMCG bouwt

Bekijk de video om een indruk te krijgen van het volledige vernieuwbouwplan van UMCG:

1.800 vierkante meter nieuwbouw

6.300 vierkante meter vernieuwbouw

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.