Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en HAL24K werken samen aan smart infrastructure

Strategische investering in datascience-specialist

Als onderdeel van de versterkte inzet op het gebied van digitalisering en duurzaamheid, doet Dura Vermeer een strategische investering in data intelligence scale-up HAL24K. De bedrijven gaan een partnership aan om samen complexe, infrastructurele asset- en mobiliteitsvraagstukken op te lossen. Dankzij de samenwerking krijgt Dura Vermeer onder andere meer inzicht in (de conditie van) assets, verkeersstromen en logistiek, maar zijn we ook in staat onze eigen operationele efficiëntie te verhogen.

DATAGEDREVEN VERKEERSVOORSPELLINGEN

HAL24K levert slimme systemen en datascience-oplossingen met het doel om smart infrastructure mogelijk te maken. HAL24K’s data intelligence platform helpt bedrijven en overheden om relevante data te verzamelen en om op basis van die gegevens onderbouwde beslissingen te nemen.

Het partnership met HAL24K zien we als een belangrijke stap in onze verdere ontwikkeling tot digitale bouwer. Door samenwerking met Hal24K kunnen we onze opdrachtgevers nog beter voorzien van betrouwbare en voorspellende informatie en advies met betrekking tot assetmanagement, logistiek en mobiliteitsvraagstukken.

Eén van de eerste gezamenlijke projecten richt zich op het optimaliseren van het schouwproces van snelwegen door middel van automatische beeldherkenning. Daardoor hoeven medewerkers minder vaak fysiek de weg op en kunnen eventuele schades en andere aandachtspunten eerder gedetecteerd worden. Dit is veiliger en de kosten worden gereduceerd. Dankzij datagedreven verkeersvoorspellingen zijn we bovendien in staat weggebruikers beter te informeren bij wegwerkzaamheden.

"Data gedreven beslissingsmodellen zijn de toekomst. Niet alleen voor asset management, maar ook voor bijvoorbeeld (bouw)logistiek en doorstroming van verkeer, kortom voor alle wezenlijke onderdelen van mobiliteit. Dat gaan onze uiteindelijke eindgebruikers in positieve zin ervaren. De samenwerking met Hal24k gaat een enorme versnelling opleveren in dit leerproces," aldus Theo Winter, lid Raad van Bestuur Dura Vermeer.

“Dura Vermeer is al 162 jaar een van de meest succesvolle en toonaangevende bouw ondernemingen in Nederland, met een enorme schat aan ervaring en kennis op het gebied van infrastructuur. We kijken ernaar uit om samen te werken aan oplossingen voor complexe infrastructurele problemen”, zegt Jerome Mol, oprichter en CEO van HAL24K. “Door onze kennis van AI en advanced datascience, bouwend op ons Dimension platform, te combineren met de expertise van Dura Vermeer kunnen we gezamenlijk het verschil te maken: infrastructuur die digitaal, smart en duurzaam is".

OVER HAL24K

HAL24K is een Data Intelligence scale-up met vestigingen in San Francisco, Amsterdam en Londen. Het bedrijf levert operationele en voorspellende informatie aan (smart) city’s, landen en organisaties.

HAL24K gebruikt geavanceerde datascience-technieken – zoals machine learning en neurale netwerken – met modelling, analyses en visualisaties via het SaaS-platform HAL24K Dimension. Dit platform voorziet in realtime datagedreven besluitvorming in complexe en multidimensionale omgevingen, en leidt tot optimale benutting van resources, het voorkomen van disrupties en het besparen op kosten.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.