Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en Infrascoop pakken Waalkade in Nijmegen aan

Dura Vermeer Infra Regionale Projecten Oost pakt de komende maanden de Waalkade in Nijmegen aan. De Waalkade is al jaren een doorn in het oog voor vele Nijmegenaars. Het is momenteel een grote plak asfalt die niet uitnodigt om tijd door te brengen. Dura Vermeer brengt hier vanaf november samen met Infrascoop BV verandering in.

Het project behelst het verwijderen van de asfaltverharding van de kade, het verlagen van de kade (op sommige plekken tot vier meter) en het aanbrengen van elementenverharding. Bovendien wordt het gebied opnieuw ingericht met een groen evenemententerrein, bomen en – in een later stadium – een interactief waterkunstwerk.

Als het werk gereed is, verbindt de kade het stadscentrum met de rivier de Waal, staat er een openluchttheater op waterniveau en is er ruimte voor wandelaars, fietsers en bussen. Met de herinrichting geeft Gemeente Nijmegen de Waalkade een kwaliteitsimpuls waardoor het opnieuw een aantrekkelijk gebied wordt om te verblijven.

GEREED VOOR DE VIERDAAGSE-FEESTEN

Het team werkt hard om de nieuwe terrassen als eerste op te leveren, zodat ze ruim voor het toeristische seizoen gereed zijn. Het totale project moet in mei 2019 opgeleverd worden, voor de zomer én de Vierdaagsefeesten.

HERINRICHTING OOSTELIJKE WAALKADE

De herinrichting van de Oostelijke Waalkade is onderdeel van 'Een aantrekkelijke Waalkade' dat door de gemeenteraad van Nijmegen op 15 november 2012 is aangenomen. Nijmegen wil met de binnenstad meer profiteren van de unieke ligging aan de Waal en ziet dat de potentie van de Waalkade economisch en maatschappelijk beter kan worden benut. Daarnaast kan het gebied aantrekkelijker worden gemaakt voor toerisme, recreatie en de binnenvaart. Een eerste stap was het vervangen van de damwand op het westelijke deel van de Waalkade, met daaraan gekoppeld de herinrichting van de openbare ruimte. Als vervolg hierop kwam ook de vraag vanuit bewoners en ondernemers om de oostzijde van de Waalkade aan te pakken.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.