Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en InteraktContour ondertekenen voor woonzorglocatie in Enschede

Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour en Koert Terhürne, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo tekenden vandaag de bouwteamovereenkomsten voor de vervangende nieuwbouw van de woonzorglocatie in Enschede. Dura Vermeer werkt het project in bouwteamverband samen verder uit met InteraktContour, Croonen Architecten en Winkels Techniek.

In april start ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo met de bouw van een nieuwe woonlocatie aan de Wethouder Beversstraat in Enschede. Hier komt een nieuwe woonlocatie met 85 moderne appartementen voor cliënten van InteraktContour, een zorgorganisatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Bouw Hengelo: “We hebben veel ervaring binnen zorgprojecten. Op basis daarvan konden we een passend verduurzamingsproject aanbieden, wat bijdraagt aan een fijn thuis voor de bewoners, maar ook financieel aantrekkelijk is met oog op exploitatie. Het is dan ook mooi om te zien dat we dit op dit project ook in de praktijk kunnen brengen.”

Optimaal wooncomfort voor de bewoners

Bijzonder in het traject is het integreren van de nieuwste duurzame technieken tijdens de bouwteamfase. Dit om zo de toekomstige bewoners optimaal comfort te kunnen bieden en het project zo duurzaam mogelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is de keuze voor een zogezegde multi-warmtepomp. Hiermee kan het gebouw in de zomerperiode gelijktijdig zeer efficiënt worden gekoeld en wordt er warm (tap)water gerealiseerd voor de badkamers in de appartementen. Aanvullend koos InteraktContour voor ventilatie met warmteterugwinning, zonnepanelen op de daken, een groen dak, en energiezuinige triple beglazing.

In april 2021 start de realisatie van het project in Enschede.

De nieuwe zorglocatie van InteraktContour in Enschede

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!