Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en Leeuwenstein groep vormen partnerschap voor toekomst

Bouwconcern Dura Vermeer en Leeuwenstein Groep gaan een strategische samenwerking aan om zich beiden sterker te positioneren op de groeiende infrastructuurmarkt van beheer en onderhoud. Beide bedrijven hebben dit vandaag bekend gemaakt. Dit partnerschap wordt concreet vormgegeven door een minderheidsbelang van Dura Vermeer in Leeuwenstein Groep.

Door een 40% participatie te nemen in Leeuwenstein Groep versterkt Dura Vermeer zich met een partner die gespecialiseerd is in meerjarig onderhoud en calamiteiten- en incidentendienstverlening. Anderzijds haalt Leeuwenstein Groep met Dura Vermeer een financieel sterke partij in huis die de onderneming verder kan laten groeien en de mogelijkheid biedt om toe te treden tot nieuwe afzetkanalen en markten (DBFM-contracten, industrie, luchthavens, railinfra) en tevens te versnellen in digitale ontwikkelingen als big data.

Leeuwenstein Groep is eigendom van de familie Van Doorn en naar buiten toe vooral bekend met het label Van Doorn Geldermalsen. Sinds 2014 werken Dura Vermeer en Leeuwenstein Groep veelvuldig samen binnen beheer- en onderhoudsprojecten en grootschalig asfalt- en betonwerk. Beide bedrijven hebben gezamenlijk drie prestatiecontracten van Rijkswaterstaat in uitvoering alsmede het beheer en onderhoud van de provinciale (vaar)wegen in de kop van Noord-Holland.

Leeuwenstein Groep en Dura Vermeer hebben elkaar gevonden vanuit een familiecultuur, gezamenlijke lange termijn focus, minimale overlap van elkaars activiteiten en bewezen goed partnerschap in projecten. Barend van Doorn, algemeen directeur van Leeuwenstein Groep: ‘We zien Dura Vermeer als een strategische investeerder die ons verder kan helpen om te groeien en die bewust middels een minderheidsbelang participeert, zodat wij ons karakter van familiebedrijf kunnen behouden. Daarmee erkennen ze de kracht van onze bedrijfsvoering en medewerkers waarmee wij in de beheer- en onderhoudsmarkt zo succesvol zijn. We zien in dit strategisch partnership voor beide partijen louter win-winsituaties en synergievoordelen. We kennen elkaar, passen goed bij elkaar qua cultuur en zijn sterk gericht op kwaliteit in plaats van laagste prijs en op hoge klanttevredenheid. Kortom, een mooie combinatie.’

Theo Winter, lid Raad van Bestuur Dura Vermeer: ‘Op operationeel niveau vertegenwoordigd zijn op de beheer- en onderhoudsmarkt is voor ons cruciaal om onze strategische en tactische plannen goed uit te kunnen voeren. Met Leeuwenstein Groep hebben we een partner die zorgt voor de gewenste kruisbestuiving tussen alle niveaus om optimaal resultaat te behalen. In de huidige markt ging onze voorkeur uit naar een participatie in plaats van het zelf opbouwen en dan met name in een bedrijf met een gelijksoortige cultuur, langjarig positieve resultaten en bewezen succesvol ondernemerschap. Leeuwenstein Groep voldoet aan al onze wensen.’

Leeuwenstein Groep behoudt haar zelfstandige positie ten opzichte van Dura Vermeer, met behoud van een ongewijzigde bedrijfsvoering, eigen vrijheid en ondernemend vermogen. Leeuwenstein Groep zal als participatie worden gekoppeld aan Dura Vermeer Divisie Infra.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.