Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en Ploegam pakken bijzonder contract stadsdijken Zwolle

Dijkzone Alliantie Zwolle (Dura Vermeer en Ploegam) heeft de opdracht voor de Stadsdijken in Zwolle binnengesleept. Het gaat om een voorlopige gunning. De verliezende bouwers: de combinatie Boskalis/KWS en combinatie Hanzestad (GMB, Heijmans en De Vries & van de Wiel) kunnen de eerste keus van de opdrachtgever nog aanvechten.

Duurzame en innovatieve aanpak

Het dijkversterkingsproject loopt over een traject van 7,5 kilometer. De gekozen aanpak is anders dan gebruikelijk. Bestuurder Hans de Jong van WDO Delta: “We kiezen met deze aanbesteding voor een duurzame en innovatieve aanpak. Daarom zochten we naar een ‘wateraannemer’ die juist sámen met ons tot de beste oplossing komt. Door vanaf het begin als waterschap en markt de krachten te bundelen, verwachten we zowel de technische als financiële risico’s die zo’n project met zich meebrengt beter in de hand te houden." Een van de belangrijkste gunningscriteria is dan ook de samenwerking tussen WDODelta en opdrachtnemer. Dit is door middel van een teaminterview en teamassessment beoordeeld. De Dijkzone Alliantie Zwolle heeft met een uitstekende score het verschil gemaakt en bewezen de beste partner te zijn om deze uitdaging op te pakken.

De komende jaren werken wij gezamenlijk de dijkversterking verder in detail uit. Uiterlijk eind 2024 is het project helemaal klaar en voldoen de stadsdijken weer aan alle eisen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.