Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en SWZ zetten ontwikkeling huurwoningen in Zwolle kracht bij

Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen in Zwolle. Dura Vermeer Bouw Hengelo en SWZ willen graag aan die vraag voldoen. Zij willen dan ook een intensieve samenwerking aangaan om samen ongeveer 120 duurzame huurwoningen te bouwen in de wijken Holtenbroek en Stadshagen. Een goede zet, volgens Freerk Wind, directeur-bestuurder a.i. bij SWZ. “Door locatie overstijgend de samenwerking op te zoeken kunnen we sneller en gerichter bouwen aan duurzame en sociaal inclusieve wijken.” Marieke Mentink, directeur bij Dura Vermeer ziet dat de twee organisaties goed bij elkaar passen. “We delen de gezamenlijke visie dat we moeten werken aan een inclusieve stad met extra aandacht voor klimaat, energiezuinigheid en circulariteit.”

De plannen

Aan de Palestrinalaan in Holtenbroek worden twee portieketageflats vervangen voor twee nieuwbouwcomplexen met ongeveer 70 appartementen. De helft van de nieuwe woningen is bestemd voor middeninkomens. In Tippe-Zuid, Stadshagen worden ongeveer 50 appartementen gebouwd voor de sociale verhuur. De woningen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens. Circulair bouwen is het uitgangspunt. Zo wordt er gedacht aan houtbouw in de Tippe en circulair slopen in Holtenbroek. Dat betekent bijvoorbeeld dat bij de sloop aan de Palestrinalaan wordt gekeken of materiaal hergebruikt kan worden in de nieuwbouw.

Verwachting

Dura Vermeer en SWZ verwachten voor het einde van dit jaar een samenwerkingsovereenkomst te tekenen. De verwachting is in 2022 te starten met de realisatie van de plannen. De samenwerking draagt bij aan de ambities van beide partijen. “Door de samenwerking wordt de woningportefeuille van SWZ uitgebreid en vernieuwd. Dit past heel goed in onze groei– en verduurzamingsstrategie”, aldus Freerk Wind. Ook Marieke Mentink staat volledig achter de samenwerking. “Vanuit de vroege betrokkenheid in deze projecten kunnen we samen waarde creëren door duurzame herstructurering en ontwikkeling van het woningaanbod. De rol van ontwikkelende partner in dergelijke herstructureringen vormt een belangrijke pijler van ons bedrijf.”

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.