Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en Van Doorn introduceren oplossing voor duurzaam autonoom grasmaaien

In tijden van grote veranderingen rondom personeel, energie en uitstoot wordt het nog belangrijker om vooruit te kijken naar nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Vanuit deze gedachte hebben Dura Vermeer en Van Doorn gezamenlijk Via Robotica opgericht, een bedrijf dat zich focust op duurzaam autonoom grasmaaien.

Elektrisch grasmaaien met respect voor mens en milieu

Via Robotica ziet in elektrisch autonome grasmaaiers dé oplossing om op onze projecten de CO2-voetafdruk op veilige en toekomstbestendige manier te verkleinen. Als dienstverlener in het groen ondernemen wij zo efficiënt mogelijk met respect voor mens en milieu. Hierbij letten wij op het gebruik van materieel, materiaal en de impact die dit heeft op onze wereld.
CO2-reductie van 75%.


De autonome grasmaaiers die gebruikt worden door Via Robotica zijn volledig elektrisch en realiseren een CO2-reductie van 75% ten aanzien van standaard maaiers. Dankzij de inzet van deze maaiers wordt graskwaliteit verhoogd en de biodiversiteit verbeterd. Bovendien ontstaat er door het frequent maaien een betere opname van voeding en water.

Kick-off Via Robotica

Met het oog op de toekomst van grasmaaien organiseerde Via Robotica in november een kick-off evenement op Lelystad Airport. Tijdens deze kick-off deelden we, samen met onze innovatiepartner Husqvarna, de mogelijkheden met onze opdrachtgevers.

Kennis en expertise op één plek

Dura Vermeer en Van Doorn zijn gespecialiseerd in onder andere assetmanagement en beheer en onderhoud van groenvoorzieningen. Dankzij Via Robotica brengen zij deze kennis en expertise samen op één plek. Als partners kunnen we onze opdrachtgevers adviezen op maat verstrekken én zijn we klaar voor het grasmaaien van de toekomst.

Meer weten over Via Robotica? Kijk dan op www.viarobotica.nl

1
2
Lees meer van Dura Vermeer Infra Assetmanagement Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!