Vorige
Nieuws

Dura Vermeer geeft startsein 56 herenhuizenen 16 appartementen Laan van Tinbergen Rotterdam

Op maandag 14 mei is de bouw van het project Laan van Tinbergen in Rotterdam officieel van start gegaan. Die dag hebben wethouder Robert Simons van Rotterdam en Job Dura, voorzitter van de Raad van Bestuur van Dura Vermeer, gezamenlijk de eerste paal geslagen. Laan van Tinbergen maakt deel uit van de nieuwbouwwijk Park 16Hoven, die vorm krijgt in de groene zoom van Rotterdam.

Aan de Laan van Tinbergen komen 56 zeer ruime herenhuizen en 16 appartementen te staan. De woningen zijn ontworpen door twee verschillende architectenbureaus. De 38 woningen van ZVA Architecten hebben een meer klassieke uitstraling meegekregen, de 18 woningen van architectenbureau JSA een moderne vormgeving. De opzet van het plan is daarmee gevarieerd.

Die variatie bleek een grote groep van kopers aan te spreken. In juni vorig jaar ging het project in verkoop, inmiddels is nagenoeg het gehele project verkocht. Ontwikkelaar Edward van Dongen van Dura Vermeer is content over de snelle verkoop: “Het is een kleinschalig project met een aantrekkelijke architectuur en zeer ruime en luxe afgewerkte woningen. We zien ook dat kopers zich aangetrokken voelen tot de locatie: het is er groen en rustig wonen, terwijl je zowel met de auto of fiets als met het openbaar vervoer toch alle voorzieningen van een stad als Rotterdam bij de hand hebt.”

Symbolische eerste paal

De eerste paal die maandag 14 mei officieel werd geslagen, is overigens vooral symbolisch: Dura Vermeer heeft in april al een echte start gemaakt met de bouw van het project. Nog dit jaar verwacht Dura Vermeer ook de 16 appartementen te kunnen verkopen. Zie voor meer informatie: www.laanvantinbergen.nl.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.