Vorige
Nieuws

Dura Vermeer genomineerd voor architectuurprijs Nijmegen

Op 29 januari kan Dura Vermeer weer in de prijzen vallen. De twee kunstwerken Lentloperbrug en Zaligebrug uit het project Ruimte voor de Waal zijn door een vakjury genomineerd voor de Architectuurprijs Nijmegen. Tijdens het debat ”De stad van de Toekomst” wordt de prijs uitgereikt. Naast de architectuurprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt.

DE LENTLOPERBRUG

Als onderdeel van de dijkverlegging bij Lent voor het project Ruimte voor de Waal zijn twee nieuwe bruggen gebouwd en is de bestaande Waalbrug verlengd. De Lentloperbrug verbindt Lent met het toekomstige eiland en is geplaatst tussen de Waalbrug en de Spoorbrug. De brug is bestemd voor wandelaars en fietsers, de auto is slechts te gast.

ZALIGEBRUG

Ook de Zaligebrug is onderdeel van het project Ruimte voor de Waal. Het verbindt het nieuwe eiland Veur-Lent met de noordelijke Waaloever. De Zaligebrug ligt in de uiterwaarde en zal daarom een aantal dagen per jaar gedeeltelijk onder water staan. Het is een brug die mensen bewust maakt van de plek, de rivier en het landschap.

DUURZAAMHEIDSPRIJS

Met het uitreiken van de Architectuurprijs willen Architectuurcentrum Nijmegen en de gemeente Nijmegen de kwaliteit van architectuur in Nijmegen stimuleren en bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Naast de architectuur- en publieksprijs kent de vakjury ook een aanmoedigingsprijs toe, namelijk de Duurzaamheidsprijs. Dit doen zij omdat Nijmegen in 2018 de “Green Capital” is, oftewel de groene hoofdstad van Europa.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.