Vorige
Nieuws

Dura Vermeer helpt vluchtelingen op de arbeidsmarkt

De komende twee jaar gaat Dura Vermeer minimaal 20 vluchtelingen opleiden, begeleiden en helpen aan een baan en een toekomst in Nederland. Samen met 12 andere vooraanstaande Nederlandse bedrijven deed Dura Vermeer afgelopen vrijdag deze toezegging tijdens de ‘Dutch Business Summit on Refugees’.

Hester Vervloet, directeur HR: ‘In 2019 deden wij als Dura Vermeer al een eerste toezegging en we hebben zo al 75 vluchtelingen geholpen aan een baan. Wij zetten ons altijd in voor gelijke kansen voor iedereen. Door te ondersteunen op weg naar een betaalde baan, geven we mensen uitzicht op economische onafhankelijkheid.’

Naast Dura Vermeer deden onder andere ABN AMRO, Randstad, Royal FrieslandCampina en TenneT de toezegging. De 13 bedrijven zeggen gezamenlijk toe om de komende twee jaar bijna 22.000 vluchtelingen in dienst te nemen, op te leiden, te coachen en/of te begeleiden naar werk, om zo hun toegang tot de arbeidsmarkt te verbeteren.

Over Dutch Business Summit on Refugees
De Dutch Business Summit on Refugees wordt georganiseerd door het Tent Partnership for Refugees, een netwerk van 220 grote bedrijven die zich inzetten voor vluchtelingen over de hele wereld. In 2019 werd de eerste georganiseerd en dat heeft geleid tot banen, opleidingen en mentorschap voor ruim 13.000 vluchtelingen. Klik hier voor meer informatie.

Dutch Business Summit on Refugees

V.l.n.r. Dura Vermeer collega Mustafa Al Shabaki, Hamdi Ulukaya van The Tent Partnership for Refugees en directeur HR Hester Vervloet.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.