Vorige
Nieuws

Dura Vermeer investeert in data-inspectiebedrijf Falcker

Dura Vermeer en Falcker gaan een partnerschap aan. Dura Vermeer investeert in Falcker en wordt deels eigenaar van het bedrijf. Falcker richt zich op het inwinnen en analyseren van data en de ontwikkeling van software ten behoeve van asset condition monitoring. 

“Door de samenwerking met Falcker ontwikkelt Dura Vermeer kennis rondom ‘data analytics’, de waarde en het vermarkten daarvan”, vertelt Gijs Naarding, directeur Dura Vermeer Infra Participaties. 

Falcker geeft verder invulling aan de wens om te verbreden in het portfolio van Dura Vermeer Infra Participaties. De nadruk van de nieuwe producten en diensten ligt op digitalisering en duurzaamheid. Het leren van de dynamiek en snelheid van de mensen in startup is een mooie opsteker voor Dura Vermeer Infra Participaties.

Thomas Schouten vertelt: “Na een uitvoerig selectieproces werd duidelijk dat Dura Vermeer de meest ideale partner voor ons is. Ondersteuning in de rand voorwaardelijke zaken zoals Finance, Legal, HR, QHSE en Projectmanagement kunnen ons enorm versterken. Daarbij zullen de lange termijn visie, schaalgrootte en financiële slagkracht van Dura Vermeer Falcker helpen haar ambities wereldwijd te realiseren.” 

FALCKER

Falcker is nog jong, maar heeft in de industrie al wel een ‘trackrecord’. Het bedrijf beschikt over softwaretools die helpen om tekorten en degradatie van activa te detecteren, waardoor inzicht wordt verkregen om de levenscyclusplanning van assets en equipment te verbeteren, Return On Investment te verbeteren en milieurisico’s te verminderen. Falcker doet dit middels drones en robotica, 3D-visualisatie, kunstmatige intelligentie en de toepassing van sensortechnieken. 

Onlangs heeft Falcker een meerjarig contract afgesloten met Maasvlakte Olie Terminal. Met MOT als ‘launching customer’ voorziet Falcker een stevige positie te verwerven in de digitalisering van het tank terminal inspectie regime in de haven van Rotterdam. 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.