Vorige
Nieuws

Dura Vermeer investeert in proptech-startup healthy workers

Dura Vermeer investeert in healthy workers, een proptech-startup die bedrijven een gebruiksvriendelijk online dataplatform biedt om de ervaring en het welzijn van medewerkers op kantoor te verbeteren.

Bedrijven stoppen miljoenen in het verbeteren van de werkomgeving, zonder te weten wat de effectiviteit van die investeringen is. Healthy Workers streeft naar het creëren van intelligente kantoorgebouwen waarin de effecten van de werkomgeving meetbaar zijn. Zo worden de behoefte van de medewerkers altijd in kaart gebracht en komen gezondheidsklachten of andere tekortkomingen aan het licht. Healthy Workers-oprichter Boy Lokhoff: "Nederland heeft ruim 54 miljoen vierkante meter kantoorruimte. Ons doel is om deze oppervlakte productiever en gezonder te maken."

SOFTWAREPLATFORM

Om dit te bereiken heeft Healthy Workers een softwareplatform gebouwd dat gegevens verzamelt over het gebouw en de medewerkers, inzichten terugkoppelt aan onder andere de facility manager en de medewerkers, interventies adviseert en slimme notificaties geeft.

Healthy Workers koppelt objectieve sensor-data aan subjectieve medewerkers-data. De omgevingssensoren meten onder andere real-time het binnenklimaat, het CO2 gehalte en de bezettingsgraad. Daarnaast leveren medewerkers continu hun mening over de werkomgeving en hun welzijn via de Healthy Workers web-app. Zo kunnen ze bijvoorbeeld aangeven hoe ze de faciliteiten ervaren, of ze gefocust kunnen werken en of ze lichamelijke klachten hebben.

Naast Dura Vermeer zijn ook Impact vastgoed, Eddy Smit (MVGM) en projectontwikkelaar Daan van der Vorm (VORM Ontwikkeling) ingestapt.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.