Vorige
Nieuws

Dura Vermeer is genomineerd door de cobouw voor 'Beste werkgever in de bouw'

De negen genomineerden voor de Cobouw Awards 2019 in de categorieën Beste Werkgever, Meest Duurzame Project en Beste Product zijn bekend. Vanaf nu kunnen bezoekers van Cobouw.nl hun stem uitbrengen.

De genomineerd voor Beste Werkgever
Dura Vermeer;

Het bouwconcern uit Rotterdam wil de beste mensen vinden en behouden. Deze mensen biedt Dura Vermeer een veilige werkomgeving, worden nauw betrokken bij de strategie en kunnen werken in een energieke en vitale werkomgeving, waar diversiteit inspireert en stimuleert, en waar zij zich kunnen ontwikkelen en ontplooien.

Binx Smartility;

BINX vindt het belangrijk dat medewerkers het werk doen waar ze goed in zijn en wat bij hen past. Medewerkers krijgen alle kans om zich verder te ontwikkelen en te groeien waar ze dat willen. De medewerkers zijn hier zelf in control, want eigenaarschap is bij BINX essentieel. Bij het bouw en installatiebedrijf uit Groenlo werken geen managers maar coaches, zodat het eigenaarschap van de medewerkers wordt gestimuleerd.

Crux Engineering;

Het zijn niet de arbeidsvoorwaarden of het salaris dat een organisatie onderscheidend maakt als werkgever. Het draait om vertrouwen, trots en plezier. Aldus Crux, specialist in ondergronds bouwen. En dat blijft niet bij woorden alleen: sinds augustus 2019 is het Amsterdamse bedrijf namelijk Great Place to Work gecertificeerd.

Genomineerd voor Meest Duurzame Project

Triodos;
Het vrijwel geheel in hout opgetrokken nieuwe hoofdkantoor van de Triodos Bank in Driebergen-Zeist is volledig remontabel. Het gebouw past naadloos in zijn natuurrijke omgeving en blinkt uit in duurzaamheid en circulariteit. Het kantoor zelf is energieneutraal of zelfs -opwekkend, mede dankzij de toepassing van een warmte- en koudeopslag, het gebruik van ruim 3.000 m2 zonnepanelen en de plaatsing van 120 slimme, bi-directionele laadpalen. Naast EDGE, RAU Architecten en J.P. van Eesteren bestond het projectteam uit: Arcadis, Aronsohn, BBN, Bosman Bedrijven, Copijn, DGMR, Deerns en Ex Interiors en Lüning.

Duurzame brandweerkazerne;
De brandweerkazerne van Surhuisterveen is zo circulair en duurzaam mogelijk gebouwd en bovendien remontabel gebouwd. Daarnaast wordt er gebouwd conform een (circulaire) blauwdruk, die afgestemd is op alle type brandweervoertuigen, waardoor het zeer goed opschaalbaar is. De duurzame brandweerkazerne is een project van de Veiligheidsregio Fryslân / Brandweer Fryslân, architect JOUS, Tamminga Bouw, Pranger Rosier Installaties Dokkum, Aannemingsbedrijf Witteveen Surhuisterveen.

VV Ellen;
In Assen is een flat met 28 appartementen geheel integraal gerenoveerd naar Nul-op-de-meter, waarbij de woonlasten na de renovatie gelijk zijn aan de woonlasten voor af aan de renovatie. Alle onderdelen zijn zo op elkaar aangepast dat alles perfect op elkaar aansluit. Op het dak liggen genoeg zonnepanelen om het gehele gebouw van energie te voorzien. Voor de financiering van het project is gebruik gemaakt van het Asser Servicekosten model, waarbij de VVE een lening aangaat bij de bank. De bewoners betalen de lening af via de verhoogde service kosten. De verhoging wordt zo veel mogelijk weg gestreept tegenover de verminderde onderhoud- en energiekosten. De gemeente Assen verzorgt een waarborgfonds die bij calamiteiten de lening overneemt. Een project van Aannemer Renolution, architect Com_zone architecten en adviesbureau BouwNext.

Genomineerd voor Beste Product

Flexibele mal van mbX;
mbX ontwikkelde een flexibele mal waarmee op slimme en efficiënte manier betonelementen kunnen worden geproduceerd. De innovatie wordt momenteel toegepast bij de Mall of the Netherlands.

PowerNest van Ibis Power;
PowerNest is een extra verdieping op een gebouw van vijf lagen of hoger en bestaat uit een geïntegreerde, dakvullende module die wind- en zonne-energie combineert om zes keer meer energie op te wekken .

Nokverdamper van Tegnis;
De nokverdamper is in feite een langgerekte buitenunit voor warmtepompen. Hij is 4,5 meter lang en past in de nok van een zadeldak die is uitgerust met een flinke luchtspouw. Die zorgt voor natuurlijke trek waardoor er altijd voldoende lucht langs de verdamper stroomt. Er zijn daardoor geen geluidproducerende ventilatoren nodig om de luchtstroom op gang te brengen.

Procedure

Begin dit jaar heeft Cobouw.nl de bouwwereld opgeroepen om deel te nemen aan de Cobouw Awards 2019. Net als vorig jaar kon dat in drie categorieën: Beste Werkgever, Meest Duurzame Project en Beste Product. In totaal kwamen er meer dan vijftig inzendingen binnen. Die zijn door de jury’s teruggebracht tot vijf per categorie. De overgebleven kanshebbers hebben vorige week hun inzending voor de verschillende jury’s nog eens moeten toelichten tijdens een zogenoemde pitch-dag op de redactie van Cobouw. Daarna zijn de genomineerden gekozen. Komende weken kunnen de bezoekers van Cobouw.nl hun stem uitbrengen op zijn of haar favoriet. De publieksstem telt voor een kwart mee in het eindresultaat, de stem van de jury voor driekwart. Op www.cobouwawards.nl vindt u alle informatie die nodig is om een stem uit te brengen. Op 21 november worden de winnaars van de Cobouw Awards 2019 bekendgemaakt. Dat gebeurt tijdens het Cobouw Event in het Louwmans Museum in Den Haag. Dan presenteert Cobouw ook de winnaar van de Cobouw50 Award, de prijs voor de best presterende bouwer van het jaar. Deze prijs wordt jaarlijks in samenwerking met PwC uitgereikt.

Breng je stem hier uit: https://www.cobouwawards.nl/.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.