Vorige
Nieuws

Dura Vermeer lanceert prototype nieuwe bouwkeet

Op donderdag 20 december 2018 onthulde Dura Vermeer Railinfra een prototype van een nieuwe bouwkeet. Een grote stap voor Dura Vermeer om anderen te inspireren om ook in 2019 bij te dragen aan een duurzame samenleving. Op kantoor wordt vaak gewerkt met de nieuwste systemen, technieken en comfort, maar in de bouwkeet gaat veel nog op de oude manier. Dat kan anders: digitaler en duurzamer.

Binnen Railinfra moeten complexe projecten vaak binnen korte tijd opgeleverd worden, waardoor samenwerking en informatieoverdracht van cruciaal belang is. In dit nieuwe prototype keet worden de laatste tekeningen up-to-date gepresenteerd op grote schermen, waardoor de collega’s altijd op de hoogte zijn van de laatste wijzigingen en in de juiste bestanden werken. Daarnaast is het door de wifi-verbinding mogelijk om snel te schakelen tussen kantoor en bouwplaats.

ENERGIE

Het dak van de keet ligt onder andere vol met zonnepanelen die lage productie- en transportkosten hebben en 32 eiken dwarsliggers van Voestalpine Railpro zijn verwerkt in de vloer en wanden. Aan de achterkant van de keet is een insectenhotel gemonteerd om de biodiversiteit te stimuleren. Een ingebouwd powerpack systeem maakt het mogelijk eigen opgewekte energie in accu’s op te slaan. Daarnaast kunnen elektrische auto’s bij de keet worden opgeladen.

INSPIRATIE

Het prototype van de nieuwe keet is ontwikkeld ter inspiratie en is niet de nieuwe standaard. Dura Vermeer gaat verder met het ontwikkelen van de keet, met als doel deze in het voorjaar op de projecten in te kunnen zetten.

DUURZAME SAMENLEVING

De bouw verandert in een hoog tempo en we staan branche breed voor grote opgaven op het gebied van duurzaamheid. Als familiebedrijf zit het in de genen van Dura Vermeer om te bouwen aan een wereld waar ook de volgende generaties in kunnen wonen, werken en leven. Wij geloven dat er de komende jaren doorbraken mogelijk zijn op het gebied van duurzaam en circulair bouwen. De lancering van deze duurzame keet draagt hieraan bij.

ZIEN-HANDELEN-LEREN

Neem ook een kijkje op www.zienhandelenleren.nl. Deze nieuwe website, over ons veiligheidsbewustzijnprogramma, is vandaag live gegaan.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.