Vorige
Nieuws

Dura Vermeer ondertekent betonakkoord

Dura Vermeer sluit zich aan bij het samenwerkingsverband van publieke en private partijen om de betonketen verder te verduurzamen en ondertekent het Betonakkoord.

Bij het produceren van beton komt veel CO2 vrij, het is één van de meest vervuilende componenten in de bouw. Met het Betonakkoord spreken de betrokken partijen af dat 100% van het beton in 2030 opnieuw als beton kan worden ingezet. Dat moet gebeuren door veel meer secundaire materialen te gebruiken. Daarvoor moeten opdrachtgevers circulair inkopen en MKI’s gebruiken als meetlat.

Met een ondertekening van het Betonakkoord accepteren publieke partijen geen beton meer dat niet onder dit convenant geproduceerd is. Ruud Smits, directeur Inkoop bij Dura Vermeer: ‘Met dit Betonakkoord stimuleren opdrachtgevers, aannemers en producenten innovatie en duurzaamheid in de betonindustrie. Minder duurzaam geproduceerd beton is hierdoor niet meer beschikbaar, wat voor toeleveranciers en bouwbedrijven een stimulans is om duurzamer beton aan te bieden. Karlijn Mol, duurzaamheidsmanager bij Dura Vermeer: ‘De bouwsector heeft een enorme impact. We zijn verantwoordelijk voor 50% van de grondstoffen en 35% van de CO2-uitstoot. Juist als familiebedrijf is Dura Vermeer daarom bezig met de toekomstige generaties. Het is niet meer dan logisch dat ook wij het Betonakkoord ondertekenen én gaan waarmaken.’

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.