Vorige
Nieuws

Dura Vermeer op de Dag van de Veiligheid 2018

Dura Vermeer doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de Dag van de Veiligheid, een initiatief van Bouwend Nederland, UNETO-VNI en Aannemersfederatie in samenwerking met de Governance Code Veiligheid in de bouw. Hoewel veiligheid bij Dura Vermeer al topprioriteit is en veiligheid op alle dagen belangrijk is, staan we vrijdag 16 maart op onze kantoren en bouwplaatsen extra stil bij dit onderwerp. Onderaannemers en leveranciers worden daarbij uiteraard niet vergeten.

Ons thema van de dag is kwetsbaarheid. Wij geven daar in het kader van onze langlopende veiligheidscampagne Samen Veilig invulling aan door aandacht te schenken aan “Zien - Handelen - Leren”. Kern van dit concept is het tonen van een proactieve houding: als je iets ziet, onderneem dan actie en deel vervolgens je ervaringen. Kortom: maak veiligheid bespreekbaar.

WAT GAAN WE 16 MAART DOEN?

• Er komt een tweede uitgave van onze eigen Dura Vermeer Samen Veilig krant
• We lanceren onze nieuwe corporate Veiligheidsfilm
• We lanceren onze nieuwe SAVE veiligheidsapp en website
• Er vinden veiligheidsrondes/inspecties door directies en OR-leden plaats op bouwplaatsen
• Er komt een live-verslag van het Ronde Tafelgesprek
• Er vinden diverse acties vanuit onze bedrijfsonderdelen plaats. Denk aan extra aandacht voor veiligheid bij de dagstart, inrichting van je computerwerkplek, workshops Zien – Handelen – Leren voor eigen medewerkers, thema-bijeenkomsten en het in het zonnetje zetten van voorbeeldprojecten.

RONDE TAFELGESPREK

Op 16 maart is het Ronde Tafelgesprek door iedereen, intern en extern, te volgen via Facebook, Twitter, Periscope en Instagram tussen 14:00 en 15:15 uur. Via live-video kunnen Dura Vermeer volgers, medewerkers en externe volgers, met ons meekijken en tussendoor vragen stellen. Tijdens het Ronde Tafelgesprek gaan leden van de Raad van Bestuur tot aan bouwplaatsmedewerkers met elkaar in gesprek over diverse veiligheidsdilemma’s die zijn voorgelegd aan bijna 700 Dura Vermeer medewerkers. Mis het niet.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.