Vorige
Nieuws

Dura Vermeer opent deuren voor meiden tijdens Girlsday

Op 12 april brachten in totaal 66 meiden tussen de 10 en 15 jaar een bezoek aan Dura Vermeer. Op het kantoor in Hoofddorp en het project Boekelosebrug werd namelijk aandacht besteed aan Girlsday, een initiatief van VHTO met als doel om meiden al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT. Een drukke, maar vooral inspirerende dag.

KANTOOR HOOFDDORP

Na een korte introductie op het kantoor in Hoofddorp, werden de meiden van het Fons Vitae Lyceum uit Amsterdam in drie groepen verdeeld om vervolgens workshops te volgen. De workshops bestonden uit een constructie-quiz waarbij verschillende bruggen werden vergeleken, het maken van een nieuw wegontwerp van de Taurusavenue en een materialen kwartet. Na een korte pauze kregen de groepen de opdracht om zo snel mogelijk goede en stevige bruggen te bouwen van spaghetti. Na deze actieve ochtend gingen de meiden voldaan en met leuke goodiebags terug naar school.

BOEKELOSEBRUG

De meiden uit de gemeente Hengelo hadden een informatieve en creatieve dag. Zij kregen een kijkje in de keuken op het project Boekelosebrug. Van het schrijven van het EMVI-plan en het ontwerpen van de brug tot de uitgevoerde en huidige werkzaamheden. Voor deze meiden waren ook twee opdrachten georganiseerd. De eerste opdracht bestond uit het maken van een eigen ontwerp van de Boekelosebrug. De tweede opdracht bestond – net als op kantoor Beukenhorst – uit een wedstrijd spaghettibruggen bouwen. Als afsluiter kreeg de groep een rondleiding over het project.

GIRLSDAY 2018

Niet alleen Dura Vermeer doet mee met Girlsday, in het hele land gaan meer dan 11.000 meiden aan de slag bij ruim 350 bèta, technische en ICT-bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meiden voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meiden uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meiden nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.