Vorige
Nieuws

Dura Vermeer partner van ‘Het Podium’

Het Podium is een indrukwekkend platform op het dak van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Dura Vermeer is trotse partner van de opvallende roze installatie op 29 meter hoogte met imposante buitentrap. Van 1 juni tot en met 17 augustus is Het Podium open. Vanaf het hoogste punt heb je een uniek uitzicht op de stad, haar vernieuwende gebouwen en imposante architectuur. Het mooie is, Het Podium is van en voor iedereen!  

Anderen een podium geven

Al jaar en dag levert Dura Vermeer een grote bijdrage aan de stad. En die stad, dat maken toch echt de bewoners!  Wij geven daarom graag anderen een podium. Dit doen wij door middel van verschillende evenementen op Het Podium om zo diverse doelgroepen aan de stad Rotterdam te verbinden. Op 30 juni geven we, in samenwerking met ‘Werken als een paard’, het podium aan basisschoolkinderen uit Rotterdamse wijken. Want hoe zien zij hun ideale droomgebouw voor zich? En wat maakt Rotterdam nu hun stad? 

Naast basisschoolkinderen geven we op 30 juni ook het podium aan onze toekomstige generatie, studenten in de omgeving Rotterdam. Tijdens ‘speeddate-sessies’ krijgen zij de gelegenheid om zelf het podium te pakken en onze bouwprofessionals het hemd van het lijf te vragen én te netwerken op 29 meter hoogte.   
 
Op 5 juli volgt een interactieve kennisbijeenkomst voor woningcorporaties uit de regio. Door regionale woningcorporaties een podium te geven, krijgen wij een beter beeld van de manier waarop zij tegen hedendaagse uitdagingen op de woningmarkt aankijken en hoe we de krachten kunnen bundelen.

Een indrukwekkend uitzicht

Vanaf het dak van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam krijg je een indrukwekkend uitzicht over de stad.

Het platform biedt plek voor allerlei evenementen

Foto: Aad Hoogendoorn.

Over Het Podium   

Het Podium is een initiatief van Het Nieuwe Instituut. De door MVRDV ontworpen installatie biedt een prachtig uitzicht en is een locatie voor concerten, debatten, optredens en andere evenementen die worden georganiseerd samen met partners uit Rotterdam en daarbuiten. Het roze platform symboliseert zowel MVRDV’s ambitie om de stad te optimaal te benutten en daken beter te gebruiken als de ambitie van Het Nieuwe Instituut tot vermeerdering van kennis over architectuur. Hier kan Dura Vermeer zich uiteraard helemaal in vinden.

Het Podium is gebouwd door Dutch Steigers en op 1 juni feestelijk geopend als festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand. Voor een bezoek aan Het Podium is het reserveren van een tijdslot verplicht. In de maand juni is bezoek gratis. In juli en augustus geldt een toegangsprijs van € 3,-. Meer weten? Neem dan een kijkje op de website.

 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.