Vorige
Nieuws

Dura Vermeer Railinfra bereikt trede 5 van de veiligheidsladder

Nadat in juli al positief advies werd gegeven door certificerende instelling Kiwa, is Dura Vermeer Railinfra officieel gecertificeerd op trede 5 van de Veiligheidsladder. Tijdens het 25-jarig jubileum werd door het spoorbedrijf stilgestaan bij het behalen van het Veilig Bewust Certificaat Veiligheidsladder.

Nog geen enkel spoorbedrijf heeft dit certificaat behaald. ‘Een enorme prestatie waar we heel trots op zijn’, aldus Remko Uenk, directeur Dura Vermeer Railinfra.

VAN PROACTIEF HANDELEN NAAR VOORUITSTREVEND DENKEN

Met een overtuigend hoge score toont Dura Vermeer Railinfra haar vooruitstrevendheid op het gebied van veiligheid. ‘Dat we zo’n hoge score hebben behaald, heeft naar mijn mening zeker ook te maken met ons veiligheidsprogramma Zien-Handelen-Leren. Wij betrekken onze opdrachtgevers, partners en opdrachtnemers hier actief bij. Goede samenwerking en het uitgangspunt “wij werken veilig of niet” verkleint de kans op ongevallen,’ aldus Uenk.

‘Trede 5 is een bevestiging van een goed veiligheidsbeleid en een open en veilige organisatiecultuur. En nu is het zaak om niet te verslappen; we moeten iedere dag hard blijven werken aan een veilige werkomgeving’, aldus Mathijs Bakker, Chief Safety Officer bij Dura Vermeer.

DE VEILIGHEIDSLADDER

De Veiligheidsladder is een landelijke beoordelingsmethode die bedoeld is als maatregel om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede. De Veiligheidsladder is de basis van een certificatiesysteem voor verschillende sectoren. De score wordt bepaald op basis van verschillende bedrijfskarakteristieken die dienen als beoordelingscriteria.

Foto: Remko Uenk, directeur Dura Vermeer Railinfra met het trede 5 certificaat op het terrein van het Spoorwegmuseum.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.