Vorige
Nieuws

Dura Vermeer realiseert roteerbaar Smart TinyLab voor Saxion

Roy Exterkate, Niels Bijen, Thijs Haafkes, Suzan Veldhuis, Christian Struck, Ewout Maathuis, Olaf Leppink, Olaf Krakers

Afgelopen woensdag was het zover! Het bouwteam, met Dura Vermeer Bouw Hengelo als coördineerde aannemer, is gestart met de realisatie van het Smart TinyLab op het terrein van Saxion aan de Kortenaerstraat in Enschede. Tijdens een bezichtiging van de bouwplaats door Dura Vermeer, Kienhuis Bouwmanagement en Saxion ontvingen de aanwezigen, waaronder Suzan Veldhuis (Saxion directeur BBT) en Thijs Haafkes (directeur Dura Vermeer) uitleg over de stand van de grondwerkzaamheden en de bouwplanning. Symbolisch ging hierbij de schep in de grond!

Foto v.l.n.r.: Roy Exterkate, Niels Bijen, Thijs Haafkes, Suzan Veldhuis, Christian Struck, Ewout Maathuis, Olaf Leppink en Olaf Krakers.

Lab voor systeemintegratie in de bouw

In dit lab, een initiatief van de School of Business, Building & Technology (BBT), kunnen bouwpartners en bouwgerelateerde bedrijven hun producten in de praktijk ontwikkelen, testen, valideren en demonstreren. Het Smart TinyLab bestaat uit drie verschillende kamers. Een vaste kamer bevat alle technische installaties die nodig zijn voor klimaat- en energiebeheersing en in de twee proefkamers, die flexibel in te richten zijn en uitneembare binnen- en buitenwanden hebben, kunnen de bedrijven eigen systeemcomponenten plaatsen. Ook is het lab 270 graden draaibaar, zodat er gespeeld kan worden met zonlicht en is het voorzien van sensoren om verschillende metingen te verrichten en geïntegreerde systeemprestaties te kwantificeren.

Smart TinyLab

Een initiatief van de School of Business, Building & Technology (BBT)

Nieuwbouw én onderhoud

Dura Vermeer heeft de engineering van het project verzorgd en deelt de BIM-modellen met Saxion, zodat studenten deze kunnen gebruiken voor verdere ontwikkelingen. Naast de nieuwbouw van het Smart TinyLab coördineren we ook de onderhoudswerkzaamheden van alle gebouwen van Saxion in Enschede, Deventer en Apeldoorn. Naar verwachting wordt het lab medio april 2021 opgeleverd waarna de geplande onderzoeksplannen van start gaan.

Wilt u meer weten over de onderzoeksplannen die tot juni 2023 in dit lab gaan plaatsvinden? Bezoek dan de website van het Smart TinyLab of bekijk deze video's:

Video: Smart TinyLab

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.