Vorige
Nieuws

Dura Vermeer sluit zich aan bij digital Engineering Community

Dura Vermeer sluit zich aan bij Digital Engineering Community

Versneld digitaliseren door samenwerken

Dura Vermeer heeft zich onlangs aangesloten bij de Digital Engineering Community (DEC). Dit is een initiatief vanuit Heijmans, BAM Infra Nederland en Ballast Nedam om versneld te digitaliseren door samen te werken. De DEC is dé digitale ontmoetingsplaats voor de bouw en infrasector waar ideeën voor softwareontwikkelingen samenkomen, worden opgestart en versneld.  Vandaag lanceerde DEC haar nieuwe website waarmee ze meer organisaties wil interesseren om zich aan te sluiten.

Samen automatiseren

Binnen de open community van DEC ontwikkelen verschillende partijen applicaties waarbij standaard handelingen worden geautomatiseerd. Door de samenwerking en het bundelen van kennis vinden we samen in één keer het wiel uit, is financiering van het (engineerings)proces eenvoudiger en bieden we gedragen oplossingen van hoge kwaliteit.

Breed initiatief in de markt

De DEC is een initiatief vanuit Heijmans, BAM Infra Nederland en Ballast Nedam en sinds kort zijn Boskalis Nederland, Dura Vermeer, Mobilis, Van Oord, VIKTOR en VolkerWessels hier ook onderdeel van. Het is daarom tijd om de DEC ook met jullie te delen. Op onze nieuwe website, www.digitalengineeringcommunity.nl, kun je alle informatie en de laatste ontwikkelingen terugvinden en laten we zien hoe jij ook mee kan doen.

Eerste applicaties ontwikkeld

Inmiddels worden de eerste applicaties ontwikkeld en daar blijkt al uit dat samenwerken de toekomst is. Dit soort ontwikkelingen spelen zich af in ieder bedrijf. Het is een opgave van grote omvang, maar niet uniek. Wanneer er op deze vlakken wordt samengewerkt en niet ieder voor zich het wiel uit hoeft te vinden, kunnen we als sector samen sneller, effectiever en goedkoper digitaliseren.

Vertrouwen staat centraal

Op bouwprojecten wordt er al veel samengewerkt. Ook op dit nieuwe thema vindt men elkaar eenvoudig en is er vertrouwen. Het staat elk bedrijf vrij om wel of niet mee te doen met een ontwikkeling en eventueel ook later aan te sluiten. De manier van meedoen kan bestaan uit het leveren van bruikbare bestaande code, het beschikbaar stellen van een ervaren programmeur of door financieel bij te dragen. Uitbreiding van de DEC met andere bedrijven ligt voor de hand en is gewenst.

Ontdek meer over digitalisering bij Dura Vermeer
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.