Vorige
Nieuws

Dura Vermeer start binnenkort in Hellevoetsluis

Eind december heeft Dura Vermeer de definitieve gunning binnengekregen voor het project Kickersbloem III in Hellevoetsluis. Twee maanden later – op 15 februari – hebben wethouder Margriet den Brok en Ralph Peeters de contracten getekend. Het project omvat het creëren van een veilige en verkeerstechnisch optimale ontsluiting van het toekomstige bedrijventerrein Kickersbloem III. Dit wordt gerealiseerd door middel van een 50 meter lange brug over het kanaal door Voorne.

In maart wordt gestart met de voorbereidingswerkzaamheden, vanaf medio juni starten de werkzaamheden voor de aanleg van de brug. Naast het aanleggen van een brug worden er ook twee kruisingen gerealiseerd en wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan de N494. Verwacht wordt dat het project in september volgend jaar klaar is.

UITKIJKTOREN

Een bijzondere highlight tijdens dit project is de realisatie van de 8 meter hoge uitkijktoren. Deze toren wordt geplaatst aan de poort van de brug. Via een trappenhuis kunnen bezoekers het weidse polderland en het kanaal overzien op vier en zeven meter hoogte. Daarnaast is de uitkijktoren ook bedoeld als tribune voor vissport evenementen. Het kanaal is een belangrijke internationale vissersspot, er komen in het visseizoen iedere dag meer dan honderden vissers om hun sport te beoefenen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.