Vorige
Nieuws

Dura Vermeer versterkt haven- en industrie-activiteiten met meerderheidsbelang in A. de Reus aannemersbedrijf

Dura Vermeer breidt haar dienstverlening in de Rotterdamse havens uit door te participeren in de firma A. de Reus. Het bouwconcern krijgt een meerderheidsbelang in dit specialistische aannemersbedrijf en versterkt hiermee de eigen activiteiten van haar zelfstandige werkmaatschappij Dura Vermeer Haven & Industrie. Beide partijen hebben dat vandaag bekend gemaakt.

A. de Reus Aannemersbedrijf is een familiebedrijf (50 medewerkers) en voert sinds 1980 specialistische werkzaamheden uit in de Rotterdamse haven. Dit betreft, naast bodemsanering, betonwerkzaamheden en bouwrijp maken, in het bijzonder zuig-, graaf- of blaaswerkzaamheden en laag- en hoogspanning kabelwerken voor klanten in de petrochemische industrie, op- en overslagbedrijven, logistiek en energie. Daarmee is A. de Reus aanvullend op de civieltechnische en asfaltactiviteiten van Dura Vermeer Haven & Industrie. Door de samenwerking kan aan klanten een integrale dienstverlening worden verleend inclusief contractmanagement, projectmanagement en risicobeheersing.

Directeur Henk-Jan Slager van Dura Vermeer: ‘Door deze krachtenbundeling kunnen we klanten in de Rotterdamse haven en industrie nog beter van dienst zijn en een volledige aanbieding doen voor hun project, met één aanspreekpunt.’

Directeur André de Reus van A. de Reus Aannemersbedrijf: ‘We zijn blij met de komst van Dura Vermeer als nieuwe en sterke aandeelhouder. Dit zorgt niet alleen voor continuïteit van ons bedrijf, maar biedt ook voor beide partijen groeikansen in deze markt.’

Voor Dura Vermeer is het derde participatie in de afgelopen drie maanden. Eerder nam het belangen in BRControls, ontwikkelaar van hard- en softwareproducten voor webbased gebouwbeheersystemen voor de versterking van haar Divisie Techniek en het in asfaltvervoer gespecialiseerd transportbedrijf Millenaar & Van Schaik. De participaties maken onderdeel van de gecontroleerde groeistrategie die het bouwconcern voor de komende jaren heeft uitgestippeld.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.