Vorige
Blog

Dura Vermeer: waar de lijnen kort zijn en de carrières lang

Van projectleiders tot trainees, onze collega’s vertellen graag over hun ervaringen bij Dura Vermeer. Gideon Noordzij (47) is bouwplaatsmanager bij Dura Vermeer Bouw Midden-West.

Dura Vermeer: waar de lijnen kort zijn en de carrières lang

Laatst genoot ik van het uitzicht vanaf de A’DAM toren. Alle landmarks van Amsterdam kan je er zien. Van de 90 meter hoge Office Tower aan de Piet Heinkade tot aan het rode trappenhuis van het state-of-the-art AM4 datacenter op het Science Park. Heel gaaf, want dat zijn twee projecten waar ik namens Dura Vermeer aan heb meegewerkt. Ik ben benieuwd welke mooie projecten nog in het verschiet liggen.

Ik ben altijd heel gedreven geweest. Van student tot hoofduitvoerder: ik wilde altijd maar doorgroeien. Nu is het heel fijn te kunnen zeggen dat ik wil blijven zitten waar ik zit. Ik weet namelijk wat ik het allerleukste vind: mijn huidige werk als bouwplaatsmanager bij Dura Vermeer.

Constant in beweging

Dat betekent niet dit ik stilsta in mijn ontwikkeling. Dat zou bij Dura Vermeer niet eens kunnen. Wil je werken in een organisatie waar alles over vijf jaar nog hetzelfde is, dan moet je niet hier aan de slag. Het bedrijf is constant in beweging. Van de uitrol van een landelijk 3D BIM-model tot digitaal transformeren. Je blijft maar bijleren. Ook krijg ik vanuit Dura Vermeer de ruimte mij via werkgroepen met een aantal collega’s te buigen over interessante onderwerpen. Zo richt ik mij nu op het thema sociale innovatie, waarbij we onder meer onderzoeken hoe we nóg zuiniger en veiliger kunnen werken op projecten.

Daarnaast zit veel uitdaging in de type projecten die je onder de groengele vlag mag draaien. Hoogbouw en laagbouw, stedelijk en binnenstedelijk; het komt allemaal langs. Hoog op mijn verlanglijst staat de bouw van een hotel in de binnenstad van Amsterdam. Die kans komt vast gauw voorbij.

Van uitvoerder tot bouwplaatsmanager

Bij mijn vorige werkgever was het niet mogelijk om grote werken te doen. Dus stuurde ik vijf open sollicitaties naar de grootste bouwbedrijven. De klik met Dura Vermeer beviel het beste, mede door de gemoedelijke interne cultuur. Het is een trouwe club mensen, met korte lijnen. Bij Dura Vermeer ligt de vrijheid én de verantwoording bij jou. Opvallend is dat veel collega’s al meer dan vijftien jaar bij Dura Vermeer werken – sommigen wel 25 jaar! Dat geeft wel aan dat als je de eerste periode doorkomt, je een lange carrière tegemoet gaat. Zelf werk ik sinds 2000 bij Dura Vermeer dus ik kan erover meepraten.

Een mooi compliment

Ik kwam destijds binnen als uitvoerder. Na het afronden van de opleiding HBO bouwkunde ging ik als hoofduitvoerder aan de slag op grotere klussen. Zo was ik onder meer betrokken bij de bouw van de Office Tower en het AM3 en AM4 datacenter in Amsterdam, maar ook bij een woonhof in Haarlem en het hoofdkantoor van Unisys op Schipholrijk.

Heel eerlijk gezegd, dacht ik pas veel later bouwplaatsmanager te worden. Maar dat dit nu al zo is gelopen, is een mooi compliment. Ik haal veel lol en energie uit het contact met collega’s - op de steiger of in de keet. We lossen samen technische details en uitdagingen op in de meest uitlopende gebouwen. Deze diversiteit maakt het werk zo leuk. Nergens werken we met één vaste methodiek, het is iedere keer weer maatwerk.

Project Tudorpark

Momenteel zit ik op het project Tudorpark in Hoofddorp. Een enorm terrein waar we in totaal 750 woningen realiseren – van rijtjeshuizen en appartementenblokken tot tweekappers en luxe vrijstaande woningen. Een grote klus, verdeelt over deelvlakken met ieder een eigen plan en uitvoerder. Daar zweef ik overkoepelend overheen, en verzorg samen met mijn team de coördinatie. Het verschil in werk als hoofduitvoerder is dat je als bouwplaatsmanager ook zaken regelt buiten het bouwwerk om. Ik mag me dus ook met faalkosten, financiën of werkgroepen breder dan het bouwproject bezig houden. En dat maakt mijn werk nog interessanter!

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.