Vorige
Nieuws

Duurzame gebiedsontwikkeling Zuiderlei in Rosmalen

Hertogbouw, een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM, Heijmans Vastgoed, Dura Vermeer Bouw Zuid en Hendriks Projectontwikkeling, gaf maandag het startsein voor de bouw van 27 duurzame woningen in het project ‘Thuis aan de Waterkant’ in de gebiedsontwikkeling De Groote Wielen in Rosmalen (gemeente ’s-Hertogenbosch). Wethouder Roy Geers, Jaap van Engelshoven (adjunct-directeur bij AM Zuidwest) en Martin Beukeboom (directeur Dura Vermeer Bouw Zuid) verrichte een officiële handeling op de bouwplaats waar de toekomstige bewoners uit het plan ‘live’ van konden meegenieten.

Afgelopen maandag stond Hertogbouw samen met de toekomstige bewoners uit het plan stil bij de start van de bouw van dit project. Een feestelijk moment. Onder begeleiding van Christel de Laat, beter bekend als onze ‘Brabantse Betty’, trappen de heren af met een kort welkomstwoord richting te bewoners. De gezamenlijke handeling die daarop volgde, stond centraal voor een officiële start. De heren sloegen symbolisch de eerste paal van dit project de grond in!

Na het officiële moment was er ruimte voor een digitale rondleiding op de bouwplaats. Uitvoerder Jeroen laat Christel én alle kopers zien hoe de bouwplaats is ingericht en geeft hierbij een toelichting op de werkzaamheden. Vanachter het computerscherm zagen de toekomstige bewoners de eerste contouren van de vier eerste woningen op de bouwplaats zichtbaar worden. Benieuwd naar de sfeerimpressie van de digitale start bouw? Bekijk hier de beelden.

ZUIDERLEI

De woningen in het plan zijn op een speelse manier verspreid, zijn er verschillende architectuurstijlen en is er veel aandacht voor groenvoorzieningen. Gebiedsontwikkeling Zuiderlei bestaat in totaal uit 121 nieuwbouwwoningen, verdeeld over drie fases. ‘Thuis aan de Waterkant’ is de laatste fase en bestaat uit 27 duurzame woningen. Er zijn op dit moment nog enkele woningen beschikbaar. Meer informatie over de woningen en de mogelijkheid om in te schrijven is te vinden op www.zuiderlei.nl.

De ontwerpen zijn afkomstig van verschillende architecten: Bedaux de Brouwer Architecten in Goirle, Architecten aan de Maas te Maastricht en AG NOVA architecten in Amersfoort. De realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw Zuid.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.