Vorige
Nieuws

Duurzame Rabobank Gouwestreek is excellent

In het nieuwe gebouw van Rabobank Gouwestreek is vandaag het oplevercertificaat uitgereikt dat hoort bij de BREEAM-certificering Excellent. Het multifunctionele pand, gerealiseerd door Bouwcombinatie Dura Vermeer/Kraaijvanger, krijgt daarmee zijn hoge duurzaamheidskenmerken bevestigd.

Beeldbepalend gebouw

Zoals bedoeld is het nieuwe Rabobank pand een transparant, flexibel en duurzaam kantoorgebouw geworden. In het multifunctionele gebouw zijn de vier Rabobank-vestigingen in Gouda opgegaan. Het centrale thema in de ontwerpfase was ‘verbinden’. In het hart van het gebouw vindt de verbinding met klanten en gasten plaats.

Samenwerking

In samenwerking met ingenieurs- en adviesbureau DGMR en de opdrachtgever is ingezet op een hoge duurzaamheidsambitie voor het nieuwe gebouw. Vanaf de tenderfase is DGMR betrokken bij het ontwerp en de bouw van het kantoor voor Rabobank Gouwestreek. Samen met de combinatie Kraaijvanger Architects en Dura Vermeer is er gewerkt aan een beeldbepalend gebouw. Het nieuwe kantoor is eigentijds en transparant en, gevestigd naast het NS-station, gemakkelijk bereikbaar.

Multifunctioneel

Naast de focus op de BREEAM Excellent-certificering waren ook de flexibiliteit en het transparante deel in de kern van het multifunctionele gebouw belangrijke uitgangspunten. Brandveiligheid en comfort zijn hierin belangrijke pijlers. Omdat het gebouw langs het spoor staat, is de constructie gebaseerd op het voorkomen van hinder. En het ontwerp met veel glas en luifels is gericht op het binnenbrengen van zoveel mogelijk daglicht en het weren van zonnewarmte.

Medewerkers van de vier vestigingen van Rabobank in Gouda hebben eind oktober hun nieuwe kantoor aan de Burgemeester Jamessingel in gebruik genomen. De BREEAM-NL oplevercertificaat Excellent is nu verkregen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.