Vorige
Nieuws

#DV4FIT: Bouwplaatsen Dura Vermeer krijgen eigen outdoor fitnessruimte

Dura Vermeer gaat al haar bouwplaatsen voorzien van eigen fitnessruimtes. Het initiatief vloeit voort uit de vitaliteitscampagne #DV4FIT dat van 1 april tot en met 30 juni in het teken staat van fysieke fitheid. Dura Vermeer Materieel, die verantwoordelijk is voor de opbouw op de bouwplaatsen, start volgende week met het uitleveren van de eerste fitnessruimtes. Dura Vermeer neemt de gezondheid van haar medewerkers serieus. Het besluit om de bouwplaatsen te voorzien van eigen fitnessruimtes is een bewuste keuze, aldus Ruud Figee, programma manager #DV4FIT. ‘Je zou denken dat bouwplaatsmedewerkers voldoende lichamelijke beweging krijgen van al dat getimmer, geloop en gesjouw.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat het in de eerste plaats veel te weinig is en in de tweede plaats veel te eenzijdig. Daarnaast maken deze collega’s moeilijk de gang naar de sportschool. Met dit initiatief draaien we dat om: de sportschool komt naar de bouwplaats.

GROTE BOUWPLAATSEN

Al eerste worden alle grote bouwplaatsen van Dura Vermeer voorzien van fitnessruimtes, waarbij medewerkers trainen en oefenen in de open lucht. Later dit jaar volgen de kleinere bouwplaatsen. Qua apparatuur doet de fitnessruimte van Dura Vermeer niet onder voor een professionele sportschool. Zo zijn er gewichten, halters, tractorbanden en een eigen plek voor groepsoefeningen en warming ups. Er kan individueel, in groepsverband of onder leiding van een personal trainer worden geoefend. Aangezien de fitnessruimte zich op de bouwplaats bevindt, staat veiligheid op #1 en is het verplicht om PBM’s te dragen tijdens het doen van de oefeningen.

WWW.DV4FIT.NL

Fysieke fitheid is het thema dat in het tweede kwartaal centraal staat in de campagne #DV4FIT. Hierna volgen nog voeding en financiële fitheid. Sinds de start van de campagne hebben zich al enkele honderden collega’s opgegeven voor één van de interventies die Dura Vermeer aanbiedt, zoals een workshop Energy Management van Lifeguard. Wil je weten wat #DV4FIT voor jouw energie en gezondheid kan betekenen kijk dan snel op de website www.dv4fit.nl.

Wil je weten hoe de fitnessruimte op de bouwplaats van Dura Vermeer er uitziet? Bekijk hieronder het filmpje.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.