Vorige
Nieuws

Een donatie van € 45.000 aan voedselbanken

In opdracht van gemeente Dordrecht bouwt bouwcombinatie Dura Vermeer-Hillebrand de Prins Clausbrug. Een nieuwe, beweegbare fiets-voetgangersbrug over het Wantij. Er is op een mooie manier invulling gegeven aan de SROI-verplichting die bij deze opdracht hoort, namelijk door het doneren van €45.000 aan voedselbanken.

TEKORTEN BIJ VOEDSELBANKEN

De coronacrisis zorgde voor een toename in werkloosheid en een stijgend aantal mensen dat aanspraak moest maken op de voedselbank. Voedselbanken zijn afhankelijk van giften en voedseloverschotten van bijvoorbeeld supermarkten, maar door het vele “hamsteren”, konden deze niet de nodige voorraden leveren aan de voedselbanken. Geen verrassing dus dat deze kampen met grote tekorten.

MAATSCHAPPELIJKE IMPACT

Baanbrekend Drechtsteden, de SROI-afdeling van de Gemeente Dordrecht, zag de gevolgen van deze tekorten. Het is daarom nu mogelijk de SROI-verplichting invulling te geven door Power Certificaten aan te schaffen bij Everyday Heroes. Volgens projectmanager Niels Ramkema een mooie manier om maatschappelijke impact te creëren, hij kocht Power Certificaten voor €45.000. “Op het project de Prins Clausbrug waren we al in overleg met Baanbrekend Drechtsteden om op een betekenisvolle manier input te geven aan de SROI-verplichting. Deze mogelijkheid sloot mooi aan bij onze wens om écht meerwaarde te bieden”, aldus Niels.

EVERYDAY HEROES

Everyday Heroes helpt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, door bijvoorbeeld een opleiding, begeleiding, rijbewijs of een fiets te financieren en zo de laatste drempel tot een baan weg te nemen. Een donatie kan door het aanschaffen van zogenoemde Power Certificaten. In deze uitzonderlijke situatie heeft de organisatie ervoor gekozen om voedselbanken te gaan ondersteunen en de Power Certificaten tijdelijk in te zetten voor de voedselvoorziening

WAT IS SROI?

SROI of Social Return On Investment bestaat uit afspraken tussen opdrachtgevers (overheden) en opdrachtnemers over het leveren van een maatschappelijke bijdrage als onderdeel van opdrachten.
Bedrijven kunnen hun SROI-verplichting invullen door personeel in te zetten met een afstand tot de arbeidsmarkt, of door bijvoorbeeld in te kopen bij een sociale onderneming waar mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt werken.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.