Vorige
Nieuws

Een mooie nominatie voor de renovatie van de 94 woningen in de Van der Pekbuurt!

Sinds 1988 wordt de EU-prijs voor hedendaagse architectuur, de Mies van der Roheprijs, uitgereikt om architecturale pareltjes in heel Europa te belonen. Naamgever van de prijs, Ludwig Mies van der Rohe, was een Duits-Amerikaans architect en meubelontwerper. Zijn architectuur bezit heldere afgemeten vormen en onderscheidt zich door het overdacht en precies gebruik van glas, staal en natuursteen. De Mies van der Roheprijs is de officiële architectuurprijs van de Europese Unie. De prijs vestigt bovendien aandacht op de bijdrage die hoogwaardige architectuur levert aan duurzame ontwikkeling en het welzijn van de burgers.

De renovatie van de 94 woningen in de Van der Pekbuurt in Amsterdam is genomineerd voor de prestigieuze prijs voor 2024. Een mooie waardering voor de bewoners van de Van der Pekbuurt en wooncorporatie Copekcabana!

De selectie van genomineerden weerspiegelt de huidige veranderingen binnen de Europese Unie, waarbij aandacht wordt besteed aan milieu, sociaal- en economisch bewustzijn. Dit alles uitgedrukt in architectuur, stadsplanning en ontwerp. Het hele team: van harte gefeliciteerd met deze nominatie!

Nu is het afwachten: in april volgend jaar worden de winnaars bekend gemaakt.

Met dank aan:

Ibelings van Tilburg architecten, Ymere, Dura Vermeer, LMV-bouw+kundig, Pieters Bouwtechniek, Nieman

EU Mies Awards

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!