Vorige
Blog

Een traineeship bij Dura Vermeer is allesbehalve in beton gegoten!

Daniëlle Schol en Rick Niemeijer volgen beide een traineeship bij Dura Vermeer Bouw Midden West. Daniëlle heeft aan de TU Delft bouwkunde gestudeerd en heeft daarna een master in Sustainable Development behaald. ‘Voor mij was het nog niet duidelijk welke functie ik wilde uitoefenen, dus een traineeship lag voor de hand’, aldus Daniëlle. Ze volgt bij Dura Vermeer Bouw Midden West het bouw en vastgoed traineeship. Rick heeft aan de hogeschool van Amsterdam de bachelor Finance & Control afgerond en is finance trainee binnen Dura Vermeer Bouw Midden West ‘Ik wist net als Daniëlle ook nog niet goed welke functie ik wilde uitoefenen, alhoewel ik wel wist dat het iets met cijfers moest zijn. Eerst dacht ik helemaal niet aan de bouw met mijn achtergrond, een accountantskantoor voelde als een logischere stap. Via een zoektocht op het internet kwam ik uit bij Dura Vermeer, en het voelde direct goed. Het kwartje dat elk bedrijf een financiële afdeling heeft moest nog even vallen’ zegt Rick lachend. Voor beide was het duidelijk: ontdekken waar je het meeste werkplezier uit haalt doe je tijdens het traineeship!  

TWEE JAAR ‘VRIJHEID’ 

Als je kiest voor een traineeship bij Dura Vermeer volg je een tweejarig traject waarin je zelf kiest welke functies je wilt vervullen. ‘Wat ik prettig vind is dat ik twee jaar de vrijheid heb om mijn eigen route te bepalen. Je bent ongeveer tussen de drie en vijf maanden actief bij één van de vakgroepen. Hierna ga je door naar de volgende vakgroep, die je zelf kiest. Als je er gedurende je traineeship achter komt dat je toch liever bij een andere vakgroep wil zitten is dat ook geen probleem.  Behoeftes veranderen ook gedurende het traineeship. De planning die ik in het begin had gemaakt is na drie maanden alweer veranderd, zegt Daniëlle lachend.  

‘Het is allesbehalve in beton gegoten wat je gaat doen, vult Rick aan. Geen verzoek is te gek, “The sky is the limit” zeg maar. Ik ga van controlling, naar projectadministratie, financiële administratie en project control. Het is supergaaf dat je mooie projecten hebt achter al die getallen. Het is niet alleen heel tof, maar ook goed om dat mee te krijgen. Het zet hetgeen waar je mee bezig bent in perspectief’. 

Daniëlle beaamt dit, ‘ik ben nu vijf maanden werkzaam geweest bij Klant & Markt, waar ik een mooie bijdrage mocht leveren aan de lopende tenders. De komende vijf maanden ben ik actief bij het uitvoeringsteam binnen het houtbouw project Alliander in Amsterdam. Een fantastische kans omdat ik mijn houtbouw kennis graag verder wil vergroten. De komende tijd ga ik verschillende functies af die een grote rol spelen in het houtbouw proces. Uiteindelijk ligt mijn interesse bij ontwikkelen en dan wil ik daar alle opgedane houtbouwkennis in toepassen’. 

Ik leer overigens ook veel van andere trainees. We gaan regelmatig met alle trainees op projectensafari’, lacht Daniëlle. Ook hebben we elke week overleg samen. Dan wisselen we ervaringen uit en kijken we naar de gezamenlijke lopende projecten’. Rick: ‘Om twee vliegen in een klap te slaan plannen we deze overleggen ook eens in de zoveel tijd op de projectlocaties. Daar krijgen we een rondleiding van onze collega’s in de uitvoering, zodat we alle ins en outs horen van dat project. Zo zien we niet alleen wat er gebeurt maar leren we ook weer bij’. 

‘In het begin was het nog wel spannend, kan ik meedraaien bij de vakgroep waar ik wil zitten? Deze verantwoordelijkheid ligt bij jezelf, waar je direct veel van leert. Wanneer je jouw persoonlijke traineeshiproute hebt bedacht, zorg je er zelf voor dat je bij die vakgroep aan de slag komt’, aldus Daniëlle. ‘Ja, gaan met die banaan! Bellen, afspraken maken en voor je het weet ben je onderdeel van het team’, zegt Rick. ‘Dat maakt het traineeship uniek, er is geen standaard route!’ 

‘Door de vrijheid en verantwoordelijkheid die we krijgen, kunnen we ook echt van alles ondernemen. Naast het reguliere werk krijgen we de kans om een uitstap te maken naar diverse nevenactiviteiten. Zo ben ik een schakel in team digitalisering, jaag ik de verbetercultuur aan en volg ik allerlei trainingen om mijzelf verder te ontwikkelen’. Daniëlle vult aan: ‘ik draag mijn duurzaamheidssteentje bij aan de duurzame initiatieven binnen het bedrijf, dat komt ook door mijn interesse vanuit mijn opleiding’. 

 

Trainees van Dura Vermeer Bouw Midden West

"We gaan regelmatig met alle trainees op projectensafari"

SPRONG VOORUIT 

Binnen Dura Vermeer heb je ook ‘Jong Dura Vermeer’. Het is een club van meer dan honderd jonge gedreven Dura Vermeer medewerkers onder de dertig jaar, die een aantal keer per jaar samenkomen – dit gaat over alle werkmaatschappijen heen. ‘Wij zijn beide lid van Jong Dura Vermeer. Een echte aanrader wanneer je als trainee start’. Rick vult aan: ‘Het programma staat niet alleen in het teken van leuke dingen ondernemen, maar ook netwerken en het ontwikkelen van diverse vaardigheden. Toch een soort studentenclub, maar dan professioneel’. 

‘Ik merk echt dat ik sprongen maak in mijn ontwikkeling.  Ik neem vooral persoonlijke kennis, meer zelfreflectie en een enorme ontwikkeling met me mee. Het is ook een mooie ervaring omdat je met diverse partijen en personen werkt. Je krijgt een heel goed beeld van de organisatie’, aldus Rick. Daniëlle vult aan: ‘Je leert zoveel collega’s kennen, je weet waar iedereen hard voor werkt en dat maakt de samenwerking leuk. Daar haal ik echt energie uit’. 

‘Wil jij ook een sprong vooruit maken? Dan is onze tip voor nieuwe trainees: neem het heft in eigen handen, pak je kans en doen! Je bent de ontwikkelaar en bouwer van je eigen succes!’  

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.