Vorige
Nieuws

Eerste bomen van het Dura Vermeer bos geplant

“Een van de grootste uitdagingen van de bouwsector is om sneller te verduurzamen.” Zo trapte duurzaamheidsmanager Lizzy Butink vanmorgen af tijdens de boomplantdag van Dura Vermeer. Samen met Trees for All en de de gemeente Eersel worden er 12.000 bomen aangeplant voor het Dura Vermeer bos. Met meer dan 60 collega’s werd vandaag de start gemaakt van de aanplanting. Het Dura Vermeer bos is om inspiratie op te doen en om van te leren om leefomgevingen nóg CO2 neutraler, groener en gezonder te maken. Een zoektocht door ontwikkelmanager Mickaël Schoenmakers voor het aanplanten van een Dura Vermeer bos, resulteerde in een  samenwerking met Trees for All om dit te realiseren.

Een bos voor de volgende generaties

Dura Vermeer heeft een ambitieus CO2-plan liggen. Dit Dura Vermeer bos staat symbool voor de groei van die duurzaamheidsambitie. Rob Steijn, divisiedirecteur Bouw en Vastgoed: “Waarom we dit bos planten is niet om CO2 te compenseren, we zijn ons meer dan bewust dat het gaat om het reduceren van onze eigen uitstoot. Wél willen we een bos aanplanten dat we kunnen doorgeven aan de volgende generaties.” Job Dura en Ronald Dielwart, beiden lid van de Raad van Bestuur, plantten samen de eerste boom, Job Dura: “Duurzaamheid en natuur zitten diep in ons DNA en onze cultuur. We denken lange termijn voor ons familiebedrijf, zo planten we ook deze bomen zodat daar later de vruchten van geplukt kunnen worden.”

Tien procent meer bos in Nederland

Simone Groenendijk, directeur Trees for All: “Wij zetten ons in voor een bosrijke wereld. Naast vele internationale projecten, doen wij dit ook dichtbij huis. In Nederland zijn er mooie projecten zoals deze. Wij houden ons niet alleen bezig met nieuw bos, maar ook met bosherstel, voedselbossen en stedelijk groen.” De ambitie van de Nederlandse overheid is dat er in 2030 tien procent meer bos is. De gemeente Eersel gaat daarom tot 2030 400.000 bomen planten. Dit jaar worden de eerste 46.000 bomen geplant in de gemeente, waarvan Dura Vermeer er 12.000 op zich neemt. Wethouder Steven Kraaijeveld: “Als gemeente zijn we verantwoordelijk voor de natuur. Zonder de maatschappij, dus ook bedrijven, zouden we geen bomen kunnen planten. We zijn dan ook trots om dit samen te kunnen doen.” De wethouder heeft een bord aangeboden aan Job Dura met de oproep om medewerkers van Dura Vermeer aan te zetten tot een mooie wandeling bij het perceel waar de bomen zijn geplant.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.