Vorige
Nieuws

Eerste deel van de rondweg aangesloten Ooijen-Wanssum

In het laatste weekend van augustus is er in Wanssum hard gewerkt om het oostelijk deel van de nieuwe rondweg rond Wanssum aan te sluiten Koninginnebrug over de Maas. De asfaltsets draaiden overuren: op zaterdag voor de onder- en tussenlagen en op zondag voor de deklaag. Tussen de bedrijven door is tijdens het weekend ook de nieuwe ontsluitingsweg gemaakt voor een van de lokale bedrijven, zodat ruimte ontstaat voor de nog aan te leggen brug over de haven.

Een deel van de oostelijke rondweg is de afgelopen maanden al aangelegd en vanaf vrijdagavond is met ongeveer 15 machines en tussen de 25 en 50 mensen dag en nacht hard gewerkt om de oude provinciale weg te slopen en dit nieuwe tracé aan te sluiten. Ondanks het warme weer op zaterdag overdag en de regen en onweersbuien ’s avonds is het toch gelukt om alle werkzaamheden tijdig en goed af te ronden. Op maandag 2 september was de weg weer open voor verkeer en maken automobilisten gebruik van de nieuwe route vanaf Wanssum en Blitterswijck naar Well.

DE NIEUWE RONDWEG, EEN WENS DIE UITKOMT

De huidige provinciale weg (N270) loopt dwars door het centrum van Wanssum. Door het type bedrijven in Wanssum en het Duitse achterland, vinden elke dag vele transportbewegingen (meer dan 10.000) over deze weg door het dorp plaats. Een nieuwe rondweg is dan ook al 20 jaar de wens van het dorp. Met de aanleg van de nieuwe rondweg, met een lengte van 3,5 km inclusief 3 nieuwe rotondes, wordt het doorgaande verkeer in de toekomst om het centrum van Wanssum geleid en wordt het centrum ontlast. Het westelijk deel van deze rondweg is sinds eind 2018 in gebruik, het oostelijk deel vanaf nu en het laatste deel (over de haven) volgt medio 2020.

GEBIEDSONTWIKKELING OOIJEN-WANSSUM

Na de overstromingen rond de Maas in de jaren ’90 wil Limburg zichzelf nu definitief en toekomstvast beschermen tegen hoogwater. Dit wordt gerealiseerd door meer ruimte te creëren voor water, met als doel een waterstandsverlaging van 37 centimeter. Hiervoor worden de uiterwaarden verlaagd, zodat het water daar makkelijker zijn weg kan vinden. Ook wordt de Oude Maasarm, die na de overstromingen van ’93-‘95 gesloten is door middel van dijken, weer gereactiveerd. Het project zou oorspronkelijk meer dan vier jaar duren, maar de bouwcombinatie heeft de planning zo opgesteld dat het totale werk eind 2020 wordt opgeleverd.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.