Vorige
Nieuws

Eerste grote wegwerkzaamheden voor A16

In het weekend van 5 tot en met 8 juli kreeg de A20 bij Gouda in de richting van Rotterdam een nieuwe laag met extra geluidsreducerend asfalt. Daarmee is dit stuk weg het eerste deel van het project dat voorzien is van het geluidsreducerende asfalt.

Vanaf vrijdagavond 23:00 tot maandagochtend 05:00 was de weg tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Over een lengte van drie kilometer werd de bestaande laag asfalt vervangen voor twee laags ZOAB fijn. Een geluidsreducerende asfaltlaag die bijdraagt aan het reduceren van geluidsoverlast van het verkeer. De werkzaamheden op de A20 komen voort uit het Tracébesluit A13/16.

Op dit moment worden nog vooral voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt en het functie vrij maken van de werkterreinen.

In het project A16 worden de nieuwste inzichten op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid in de praktijk gebracht. De weg wordt zo optimaal mogelijk ingepast in het landschap. Om geluidoverlast door verkeer te voorkomen, wordt onder andere extra geluidsreducerend asfalt gebruikt en wordt de weg voor een deel in een halfverdiepte tunnel aangebracht.

De A16 Rotterdam is een verbinding tussen de huidige A16 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. De 11 km lange nieuwe A16 zorgt ervoor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. Dit zorgt voor minder sluipverkeer in de omliggende gemeenten. Meer informatie is te vinden op de projectwebsite: www.a16rotterdam.nl.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.